vuojalamaggat Maasta se pienikin ponnistaa

Kaikki blogit puheenaiheesta Rakennepaketti

Hallitus turvautuu tosiasioiden vääristelyyn

EU asetti juuri Venäjälle pakotteita. Stubb avustajineen kiirehti kertomaan, että "pakotteilla ei ole merkittäviä vaikutuksia Suomelle". Sen sijaan hallituksesta riippumattomat asiantuntijat totesivat, että "pakotteet vaikuttavat Suomen talouteen merkittävästi".

Jossakin mättää nyt pahemman kerran. Sormeni osoittaa erityisesti stubbilaisten suuntaan. Saman on huomannut myös eduskunnan talousvaliokunnan puheenjohtaja Mauri Pekkarinen, joka tänään vaati Stubbia valiokunnan kuultavaksi.

Haluan nähdä mamuja päättämässä sote-uudistuksista ja rakennepaketeista

Kun suunnittelin eurovaalikampanjaani, ajattelin, etten halua tuoda maahanmuuttajataustaani esille. Kyse ei ollut siitä, että piilottelisin turkkilaista taustaani tai en pitäisi maahanmuuttopolitiikkaa tärkeänä kysymyksenä. Olin vain yksinkertaisesti kyllästynyt siihen, että maahanmuuttajataustaisia ehdokkaita kutsutaan lähinnä siirtolais- tai uskontokysymyksiin liittyviin keskusteluihin ja tapahtumiin.

Rapa, taas uusi hokema

Taas kerran myyteistä.

Valtavirtaisen taloustieteen teoreettinen pohja on romahtanut jo ajat sitten, mutta edelleen viljellään työntarjontaan nojaavan talouskasvun hokemaa. Yrittäessään kuroa umpeen julkisen talouden kestävyysvajetta tuottaa hallitus vain lisää työttömyyttä, josta seuraa edelleen kasvava julkisentalouden alijäämä.

Moraalinen kriisi politiikassa

Suomessa on käynnissä mittava kuntapalveluiden alasajo. Ministerit puhuvat julkisuudessa kestävyysvajeesta ja valtionosuuksien leikkauksista, mutta ruohonjuuritasolla ne tarkoittavat tavallisen ihmisen ahdingon lisäämistä. Monin paikoin nousevat veroprosentit sekä muut taksat, henkilöstöä lomautetaan ja irtisanotaan, pieniä kouluja lopetetaan ja lääkäripalveluista on pulaa.

Onko edessä valtakunnallinen vanhusten heitteillejättö?

Suomen hallitus leikkaa vanhusten laitospaikkoja 300 miljoonalla eurolla. Nykyisen hallituksen arvovalintoja mukaillen vanhukset maksavat tuhoisan politiikan hintaa. Rahat halutaan repiä jopa kaikkein heikoimmilta.

Rakennepaketti ei muuta mitään. Tarvitaan leikkauksia!

Hallituksen rakennepaketti on nyt puhuttanut muutaman päivän ajan. Kysehän on siitä, että pitkällä tähtäimellä hallitus haluaa luoda keinot, joilla kuntien ja valtion taloutta pyritään sopeuttamaan tulevaisuuden verotuloihin. Arvioidut säästöt on n. 1,3 miljardia euroa.

Sossuluukut ruuhkautuvat omista kansalaisista!

Kylläpä oli karmea rakennepaketti hallitukselta! 

Pääministeri Jyrki Kataisen johdolla tämä hallitus kasvattaa ihmisten eriarvoisuutta ja luo yhä pidemmät jonot sosiaaliturvaa myöntäville luukuille. Heikoimmassa asemassa olevien tilannetta entisestään kurjistetaan ja rikkaille luodaan mahdollisuus tilata lähes ilmaista työvoimaa tiskaamaan astioita tai tamppaamaan mattoja.

On käsittämätöntä, kuinka Vasemmistopuolueet voivat istua näiden päätösten takana samassa hallituksessa!

Toimituksen poiminnat

Julkaise syötteitä