vuojalamaggat Maasta se pienikin ponnistaa

Kaikki blogit puheenaiheesta meppi

Suomella paljon pelissä

Sunnuntaina riittää jännitettävää. Suomi taistelee jääkiekossa MM-kullasta, ja EU-vaaleissa puolestaan ratkeaa, millä tiimillä hyökätään ja puolustetaan suomalaisten asioissa Brysselissä. Mielikuvilla ja katsomosta huutelulla ei pärjää, silloin kun on tosi vääntö kyseessä – enkä puhu nyt jääkiekosta.

Mistä on hyvät mepit tehty?

Ensi sunnuntaina käydään eurovaalit. Tärkeydestään huolimatta ne ovat jääneet hallitusneuvotteluiden varjoon. Vielä vähemmän on keskusteltu siitä, millainen on hyvä meppi. Mitä ominaisuuksia häneltä vaaditaan? Onko tärkeää, että hän on lööpeissä paistatteleva populisti? Vai olisiko ehkä seuraavilla asioilla merkitystä:

Miksi Brysselin pesti on parempi kuin kotimaan pesti?

Suomessa on ollut tapana ampua viestinviejä viime aikoina. Harvassa eivät ole ne tilanteet, joissa vaikkapa hallituksen toimintaan kohdistuva kritiikki ohitetaan pelkästään sen vuoksi, että sen esitti opposition edustaja. Tämä ilmiö toimii tietenkin myös toiseen suuntaan.

 

Ilmastonmuutosasiassa toisarvoista näpertelyä

Jos kerran EU haluaa profiloitua ilmastomuutoksen estämisen vahvana toimijana, niin miksi EU ei sitten tee ja vaadi vaikuttavia toimia sen eteen?

Päästökauppamalli oli ja on epäonnistunut. Kokonaispäästövero joka perustuu ominaispäästöihin ja kuljetuksesta syntyviin päästöihin pakottaa valmistamaan tuotteet vähäpäästöisesti ja jopa mahdollisesti myös lähempänä kuluttajaa. Näin teollisuustyöpaikatkin jakaantuisivat tasaisemmin maailmassa.

Vaiettu salaisuus meppien ja virkamiesten palkoista

Asia josta suomalainen media on ollut hiljaa, mutta miksi? Palkanmaksu- ja eläkemalleja meppien ja virkamiesten kohdalla on muutettu hiljaisuudessa. EU:ssa toimivat suomalaisvirkamiehet voivat siirtää eläkkeensä, jonka he ovat ansainneet Suomessa ennen virkamieskauttaan Euroopan unionissa, EU:n verotuksen piirin. Kyseinen verotus on 20 prosentin luokkaa.

Toimituksen poiminnat

Julkaise syötteitä