vuojalamaggat Maasta se pienikin ponnistaa

Kaikki blogit puheenaiheesta Ilmastonmuutos

Imperiumin vastaisku

 

Maailman autoteollisuus on ollut helisemässä erilaisten ilmastouhkien ja -uskovaisten edessä, ovatpa usean maan poliittiset päättäjät oma hallituksemme ja eduskuntamme mukaanlukien yhtyneet kuoroon.

 

Jotkut autonvalmistajat ovat mahtipontisesti ilmoittaneet lopettavansa polttomoottoriautojen valmistamisen kokonaan ja keskittyvänsä jatkossa vain sähköautojen valmistamiseen, esimerkkinä Volvo.

Dieselmoottori vai bensiinimoottori - Entä vety ja sähkö?

Puheenvuorossa autoasiantuntemusta on enemmän kuin missään muualla, ja myös ilmastonmuutoksesta täällä tiedetään paljon ja usein jopa kaikki. Niinpä jätän viikonlopuksi viisaille pohdittavaksi vähäpäästöisyyden, dieselmoottorin, sähköauton ja hiilidioksidipäästöt, mutta toivottavasti kukaan ei lausu Kiinasta mitään.

Ei niin kauan sitten diselmoottori oli vihreiden unelma alhaisten hiilidiosidipäästöjensä vuoksi. Dieseleitä suorastaan ylistettiin. Sitten joku keksi typen oksidit eli noxit ja hiukkaspäästöt. Dieselistä tuli kertaheitola tappava myrkkylinko.

Vihreä Helsinki pitää pakottaa lailla luopumaan hiilen poltosta! Uskomatonta!

 

Eduskunta äänestää ensi viikolla hiilen energiakäytön kieltämisestä (HE 200/2018 vp).  Lailla kielletään rangaistusten uhalla hiilen käyttö sähkön ja lämmön tuotannon polttoaineena 1.5.2029 alkaen. Vain huolto- ja toimitusvarmuus sallii poikkeuksen kieltoon.

 

Käytännössä kielto koskee vain Helsinkiä ja Vaasaa.  Muualla näyttää hiilen käytöstä luopuminen toteutuvan vapaaehtoisesti paikallisilla päätöksillä em. päivämäärään mennessä.

 

Oikeudenmukainen muutos

Ilmastonmuutos on torjuttava, jos haluamme pitää kiinni ihmisten hyvinvoinnista. Riittävä kunniahimon taso ei kuitenkaan riitä, vaan meidän on myös löydettävä keinot, jotka ovat toteutettavissa. 

Uskoko luonnonlakien korvaajana?

Poliitikkojen usko ihmisperäisten hiilidioksidipäästöjen aiheuttamaksi uskotusta, uhkaavana pidetystä ilmaston lämpenemisestä on seuraus luonnonlakien puutteellisesta ymmärtämisestä. Tämä usko näkyy mediassa omienkin poliitikkojemme sokeana uskona hallitusten välisen ilmastopaneelin IPCC viimeisimmän raportin mukaisiin päästöleikkauksiin mukautumisena, vaikka niille todellisuudesta ei näyttöä ole todettavissakaan. Tämän olen useampaan kertaan jo puhenvuorosivuillani http://lauriheimonen.puheenvuoro.uusisuomi.fi/ todennut.

Ilmastolakkolaiset tarvitsevat tukemme

Olen viime päivinä pohtinut paljon nuoria ilmastolakkolaisia Suomessa ja maailmalla. Ruotsalaisen Greta Thunbergin aloittama liike on luomassa kokonaisen sukupolven yhteiskunnalliseen vaikuttamiseen varhain heränneitä kansalaisia – tämä tekee minut suunnattoman iloiseksi ja toiveikkaaksi.

 

Vapaa kansalainen on autonsa ansainnut

Viime aikoina on käyty yhteiskunnallista keskustelua yksityisautoiluista. Autoilijat on otettu silmätikuiksi ilmastonmuutoksesta ja yksityisautoilua halutaan rajoittaa tulevaisuudessa tai ainakin vähentää rajusti. Tähän on käytetty perusteena ilmastonmuutosta, joka tuo mukanaan heinäsirkkaparvet ja muut Raamatusta tutut vitsaukset.

Ilmastonmuutos kunnioitetun emeritus-professorin mukaan

Tässä parinkymmenen minuutin video Freeman Dysonin haastattelusta 2015 aiheena ilmastonmuutos, kielenä englanti. Äänitys on huono mutta siitä saa kyllä selvän.

 

 

Antaa ajattelemisen aihetta etenkin kaikille aiheesta pöyristyneille.

Polttomoottorit toimivat vielä pitkään

Norja aikoo kieltää bensa-autot vuoteen 2025 mennessä, Ruotsi ja Tanska 2030. Suomi ei ole vielä tehnyt päätöstä, mutta mm. Vihreät on esittänyt, että vuonna 2030 myytäisiin vain nollapäästöisiä autoja. Tässä on kyse tietenkin auton käytöstä aiheutuvista (muokkaus: ilmastonmuutokseen vaikuttavista) päästöistä, ei valmistuksen aikana tulevista päästöistä.

Novaja Zemljalla julistettu hätätila: vasta alkua


Jääkarhut ovat lähteneet liikkeelle perinteisiltä asuinsijoiltaan ja tulleet ihmisten luo asumaan. Niitä ei voi ampua, koska ne ovat suojeltuja. Ainoa keino on ilotulitteet tai koirat, mutta ne ovat tehottomia. 


Ihmisen idioottimaisuuden syytä tämä tietysti on kahdellakin tavalla: 1. ilmastonmuutoksen takia ovat siirtyneet, 2. ihmiset jättävät avoimille kaatopaikoille ruokaa karhuille. Vaikka joku ei uskoisi ihmisen vaikuttavan ilmastonmuutokseen, toista syytä ei ole kieltäminen.


Sitä kylvää, mitä niittää...

Toimituksen poiminnat

Julkaise syötteitä