vuojalamaggat Maasta se pienikin ponnistaa

Kaikki blogit puheenaiheesta ikärasismi

Työttömyyden pääasialliset syyt Suomessa

Työttömyyden tärkeimmät syyt Suomessa ovat ikärasismi sekä köyhyys, joka estää lähtemisen työnhakuun ja ammattityövoiman puuttuminen.

Viimeaikaiset hallituksen toimet osoittavat, että siellä ei juuri nähdä, MITEN köyhiä Suomessa on todella paljon.

Pisara nöyryyttä, Sipilä – muuten tulee noutaja

# Politiikan ulkopuolelta pääministeriksi noussut Juha Sipilä nosti puolueensa Keskustan vuoden 2011 vaalien neljänneltä sijalta peräti kultamitalipallille v. 2015. Muut puolueet olivat sellaisessa sokissa, että Sipilä saattoi järjestellä uuden hallituksensa kokoonpanon ja ohjelman omalla tavallaan. 

Demokratian ja EU:n heikkous presidentti Niinistön huolena

# Vuoden 2017 ensimmäisnä päivänä piti tietenkin kuunnella presidentti Sauli Niinistön uudenvuodenpuhe. Sehän on valtionpäämiehen tärkeimpiä vallankäytön keinoja.  

   Niinistön mukaan Eurooppa joutuu nyt puolustamaan perinteisiä arvojaan peräti omien rajojensa sisällä. Presidentin mielestä Unionia kuitenkin tarvittaisiin nyt maailmalla enemmän kuin vuosikymmeniin, vaikka EU on heikompi ja hajanaisempi kuin koskaan.

Työttömien syyllistämisen kasvu sekä hallituksen "kannustaminen"

Yhteiskunnan koveneva ilmapiiri vaikuttaa voimakkaasti lisäävän työttömiin kohdistuvaa vähättelyä ja mollaamista, heitä leimataan saamattomiksi vätyksiksi, jotka ovat yhteiskunnan ja veronmaksajien elättejä eivätkä tee mitään parantaakseen tilannettaan. Varmaan joukosta löytyy joitakin, keitä kohtaan tämäntyyppinen arvostelu voi olla aiheellistakin, mutta valtaosaan tämä ei päde ja yleistäminen on todella kohtuutonta sekä loukkaavaa.

Harha sosiaaliturvan korkeasta tasosta

Lycka till att emigrera

Minä olen ollut työttömänä jo yli viisi vuotta. Täytin 55 vuotta lokakuussa. Näkymä on vielä 10 vuotta työttömänä sen eri variaatioissa. Löysin kuitenkin toivoa: https://svenska.yle.fi/artikel/2016/11/15/eskilstuna-rekryterar-larare-i...

Onko 75-vuotias jo liian vanha presidentin tehtäviin?

Suomessa ovat seuraavat presidentinvaalit vuoden 2018 alussa. Vaalien ensimmäinen kierros pidetään sunnuntaina 28.1.2018 ja tarvittaessa toinen kierros kaksi viikkoa myöhemmin 11.2.2018. Suomen uusi presidentti astuu virkaan maaliskuun alussa.

Seuraavat presidentinvaalit ja valittava uusi presidentti tulevat olemaan Suomelle erityisen merkitykselliset. Vaalit ovat tärkeimmät pitkään aikaan.

Suomen hallituksen sukupuoli- ja ikärasismi

# Mikä on tämä SSS-hallitus? Siellä on kärjessä kolme miestä, jotka määräävät kaiken. Viime aikoina Suomen hallituksiin on pyritty valitsemaan ainakin suurin piirtein yhtä monta naista ja miestä. Tässä hallituksessa on 9 miestä ja 5 naista.

Selitys ikärasismille

Aika ajoin saamme lukea miten yli 55 vuotias ihminen, joka on joutunut pois aiemmasta työstään, on vaikeuksissa työmarkkinoilla. Ehkä tuttavapiirissämme on myös ihminen, joka on tehnyt pitkän uran esimerkiksi asiantuntijatehtävissä ja joka etsii työtä löytämättä sitä.

”SYSTEEMI PURSUAA MÄTÄÄ”

 

Systeemi pursuaa mätää -olen edelleen sitä mieltä ja erittäin huolissani maamme tulevaisuudesta!

Olen työtön merimies ja huolissani maamme tulevaisuudesta. Työskentelin merellä lähes 30 antoisaa vuotta, lopetin noin kaksi vuotta sitten ja jäin työttömäksi. Koin viimeiset merivuodet mm ikärasismia, luovutin.

Ehdoton EI tietulleille!

Nyt taas kun vaalit lähestyvät, kaivetaan esiin vanhoja, hyviksi havaittuja keskustelunaiheita. Yksi sellainen on tietulliasia Helsingin sisääntuloväylille. Vastasin jossain vaalikoneessakin tähän asiaan.

Valitetaan ja valitetaan, että meillä on ruuhkia ja keinona joku ryhmä näkee taas vain tietullit. Ihan kukkupuhetta kaikki. Ensinnäkään Helsinki ei ole mikään oikea metropoli, ja ruuhkat ovat suhteellisen lyhytaikaisia ja johtuvat suurelta osin taitamattomasta liikennesuunnittelusta ja byrokratian ihannoinnista.

Toimituksen poiminnat

Julkaise syötteitä