vuojalamaggat Maasta se pienikin ponnistaa

Kaikki blogit puheenaiheesta Elinkeinoelämä

Koulun tulisi arvostaa alanvaihtajia

Kirjoitin kollegani Tiina Härkösen kanssa mielipidkirjoituksen Suomessa opettajat ovat yksilösuorittajia (HS 4.7.).  Kirjoitus sai osakseen kummastusta ja minulta kysyttiin, että yritänkö todella edistää sitä, että luokanopettajat opettaisivat yläkoulussa matematiikkaa. En. Toiset siihen oikeasti pystyvät ja toiset eivät.

Kesälomien siirtoon liittyvät argumentit yhtä heikkoja kuin ennenkin

 

Ilmeisesti mikään tutkimustulos ei saa sitkeää halua koulujen kesälomien veivaamiseksi estettyä. Elinkeinoelämä on halunnut siirtää niitä jo kauan, mutta aina järki on voittanut. Viimeksi asia tutkittiin läpikotaisin kymmenen vuotta sitten.

Aina löytyy uusia lobbariherkkiä kykykansanedustajia, jotka eivät epäröi valehdella edes säästä.

Kesälomien siirtoa perustellaan sillä, että siirron jälkeen kesälomat osuisivat lämpimämpään osaan kesää.  Sillä että tämä ei pidä paikkaansa, ei puheissa ole mitään merkitystä. Nyt luodaan mielikuvia.

Hallitus haluaa luoda Suomeen orjatyövoimaa

Hallitus vaikuttaa olevan viemässä loppuun saakka sen, jota nykyinen sisäministeri ja silloinen sosiaali- ja terveysministeri Paula Risikko esitti vuonna 2013, eli työttömien pakko-osallistamisen palkattomaan "työelämäkokeiluun".

Elinkeinoelämä ja ympäristöarvot vaakapuntarissa

Keskiviikkona 22.3. raportoitiin, minkä suuruinen osa kunnallisvaaliehdokkaista olisi vaalikonevastaustensa perusteella valmiit asettamaan talouskasvun ja työpaikkojen luonnin ympäristöasioiden edelle, mikäli nämä kaksi ovat keskenään ristiriidassa. Ehdokkaista noin viidennes – minä mukaan lukien – oli ja on varmasti edelleenkin juuri tätä mieltä.

Yrittäjyydessä ei aina onnistu!

Ei aina onnistu!

Yrittäjä yrittää. Kokeilee, epäonnistuu, korjaa, epäonnistuu, korjaa taas ja onnistuu.. tällainen  on kehittyvän yrittäjän kiertokulku. Päivät toistensa jälkeen ovat uusia, erilaisia, kehittäviä. Aivan normaalia. Siis ne epäonnistumiset. Ne kuuluvat yrittäjän arkeen.

Kuitenkin liian usein, etenkin tuoreet yrittäjät lannistuvat heti ensimmäisestä epäonnistumisesta.  Joskus me pidempäänkin yrittäneet. Usko loppuu. Tai meinaa loppua. Tarvittaisi enemmän kannustusta ja uskon vahvistusta.

Elinkeinoelämän järjestöjen viestissä kuusi keinoa talouskasvuun

Elinkeinoelämän keskusliitto, Keskuskauppakamari, Perheyritysten liitto ja Suomen Yrittäjät ovat julkaisseet (8.2.2017) kuusi keinoa, joilla talouteen saadaan lisää työllisyyttä ja kasvua.

Vireämpää elinkeinoelämää ja yrittäjyyttä Helsinkiin

Helsinki tarvitsee vireämpää elinkeinoelämää ja uusia työpaikkoja kaupunkilaisille. Helsingin tuleva talouskasvu ja uusien työpaikkojen luominen on pääasiassa pienten ja keskisuurien yritysten varassa. Jotta uutta liiketoimintaa syntyisi, tulee pääkaupunkiseudun kuntien helpottaa yritystoiminnan aloittamista. Kannustavan ja innovaatiomyönteisen toimintaympäristön lisäksi kannattavan yritystoiminnan tukeminen ja ylläpitäminen edellyttää infrastruktuurin ja liikenneyhteyksien kehittämistä.

Kehittyvät tuotantoverkostot ovat menestyksemme edellytys!

Suomen kilpailukyvyn kulmakivi on tuotantorakenteiden monimuotoisuus ja sen tiukka kytkentä osaamiseen. Taustalla julkisilla varoilla rahoitettu tutkimus ja kehitys (yliopistot, korkeakoulut),  koulutus kokonaisuudessaan sekä yksityisen sektorin panostukset osaamiseen. Kansantalouksien monimuotoisuuden mittarilla (Economic Complexity Index) tarkasteltuna Suomi on kymmenen sakissa jossa kärkitiloja ovat pitäneet Japani, Sveitsi, Saksa, Etelä-Korea, Ruotsi, USA, Itävalta, Tsekki, Singapore. Suomen tila on ollut 7-8 kieppeillä.  Millaisia tuotteita verkostoissa tuotetaan?

Valtionyhtiöiden toimitusjohtajien palkat ja palkkiot 2015

Valtionyhtiöt (valtio enemmistöomistajana), jotka ovat tähän mennessä julkistaneet uusimmat vuotta 2015 koskevat talousasiakirjat kotisivuillaan.

 

 

Altia Oyj, toimitusjohtaja

– kiinteä peruspalkka 334 760 €

– luontoisedut 240 €

– tulospalkkiot sisältäen vuositulospalkkion vuodelta 2014, 25 000 €

Toimituksen poiminnat

Julkaise syötteitä