vuojalamaggat Maasta se pienikin ponnistaa

Kaikki blogit puheenaiheesta Ylisuuri byrokratia

Haluaako Kepu monia osavaltiota?

Nykyisessä sote-kiistassa ei näytä olevan kysymys niinkään sote-hallinnosta kuin uusien alueellisten hallintokeskusten perustamisesta Suomeen.

Viime vuosituhannen lopulla toteutettiin ns. väliportaan hallinnonuudistus, jossa byrokratiaa kevennettiin luopumalla valtion "läänityksistä", lääniperusteisesta aluehallinnosta. Etenkin presidentti Urho Kekkosen pitkällä valtakaudella maaherran virat olivat kysyttyjä "eläkevirkoja" maakunnasta kotoisin oleville poliitikoille. Lääninhallituksissa oli toki muitakin hallintovirkoja.

Yhtä luukkua hollantilaisittain

 

Hollanti oli muutama vuosi sitten talouskriisissä. Siellä ryhdyttiin heti tekoihin esimerkiksi byrokratian purkamiseksi. Maa piti saada liikkeelle. Hollanti otti turhat karstat pois innovatiivisten ihmisten hankkeilta ja sääti talouskriisilain, joka yksinkertaisti lupakäytännöt totaalisesti.

Byrokraatit ulos! - Digikraatit tilalle!

”Kaikenlainen sääntely on pahasta, markkinavoimat säätelevät parhaiten itse itseään”. Näinhän meille opetetaan uusliberalismin sääntöjen mukaan. ”Kaikki hyötyvät siitä, kun yritykset saavat vapaasti kilpailla keskenään. Tuloerojen kasvu on vain hyvästä, sillä murusia tippuu pöydältä kaikille.”

Valtio aloittaa yt-neuvottelut

Iltalehden mukaan valtio aloittaa yt-neuvottelut elinkeino-, liikenne- ja ympäristökeskuksissa. Tavoitteena on seitsemänsadan henkilötyövuoden vähentäminen.

http://www.iltalehti.fi/uutiset/201409160122216_uu.shtml

Jo oli aikakin. Ylisuurta byrokratiaa on syytä keventää, erityisesti maan nykyisessä taloustilanteessa. Byrokratian jatkokeventämistä odotellessa, ja juuri hallintobyrokratiasta.

Toimituksen poiminnat

Julkaise syötteitä