vuojalamaggat Maasta se pienikin ponnistaa

Kaikki blogit puheenaiheesta Ydinvoimalaonnettomuus

Katosiko näkökyky?

Terveisiä japanilaisesta Shinkansenista, luotijunasta. Kioto on jäänyt taakse, lähestyn Tokiota. Maanantaina aloitimme Public Acceptance –viikon käymällä Takahaman ydinvoimalassa tutustumassa niihin turvallisuustoimiin, jotka vuoden 2011 tsunamin jälkeen tehtiin. Torstaina vierailimme samalla asialla Hamaokan ydinvoimalassa. 

Mitä tapahtui Three Mile Islandissa?

Three Mile Islandin ydinonnettomuudesta on kulunut kohta 40 vuotta. Vuonna 2017 olevan 38. vuosipäivän muistoksi jaamme oheisen Musta Hevonen – Ydinvoima ja ilmastonmuutos -kirjassamme (Kosmos 2016) olevan onnettomuuskuvauksen, jossa kerromme lyhyesti onnettomuudet pääasialliset syyt ja sen mitä tapahtui ja millaisia suoria seurauksia sillä oli.

Tshernobylin lapset

 - Tshernobylin horna 25 vuotta -

Muistan kevään 1986.  Rakensin kotiani, omakotitaloa, entiselle pappilan pellolle Ikaalisten eteläisen hautausmaan alapuolelle, paikkaan, jossa olin pikkupoikana paljasjaloin kulkenut ja poiminut ojanpientareelta villimansikoita.

Muistan kuulaita aamuja, aurinkoisia päiviä, viipyileviä iltoja.  Maalasin talon vuorilautoja punamulta-värillä pukkien päällä ja naulasin seinään.  Koti valmistui, vihdoin, ja oli kevät, ja minä olin lakossa ja pystyin sen vuoksi tekemään työtä vuorotta.

*

Toimituksen poiminnat

Julkaise syötteitä