vuojalamaggat Maasta se pienikin ponnistaa

Kaikki blogit puheenaiheesta Vvo

Puolueiden rahasammot myyvät asuntoja ulkomaille?

Miten rahoittaa puolueen toimintaa?

Suomessa se on tapahtunut erilaisten säätiöiden ja yhtiöiden kautta.

Demareilla on ollut VVO ja kepulla ”Nuorisosäätiö”.

Terveisiä Hakaniemen veroparatiisista

Kokoomus on kaivanut kuntavaalien alla kaapista vanhimman vaalipeikkonsa, pörssiyhtiö VVO:n verottomina ammattiyhdistysliikkeelle maksamat osingot. Väite on, että vasemmistopuolueet vaativat korotuksia asumistukeen ja asumistuesta syntyvät osingot valuvat (ilmeisesti lyhentämättöminä) vasemmistopuolueiden vaalitukeen. Tämä on luonnollisesti täyttä höpöhöpöä, kuten tuonnempana osoitan.

Loppu VVO:n vuokrakuppaukselle

Ammattiliittojen osaomistaman vuokra-asuntoyhtiö VVO:n vuokrataso on noussut toistuvasti otsikoihin. Asiaa pitävät esillä erityisesti oikeistolaiset poliitikot ja yhteiskunnalliset keskustelijat osoituksena työväenliikkeen tekopyhyydestä. Punapääoman yleishyödyllisenä vuokratalo-osuuskuntana syntyneen VVO:n suurimmat omistajat ovat nykyisin työeläkeyhtiöt, mutta isoa osakepottia hallinnoivat niin Metalliliitto kuin Rakennusliittokin. Yleishyödyllisyys on kadonnut ja ammattiliitoistakin todetaan, että VVO niiden salkussa vain yksi sijoitus muiden joukossa.

Älyvapaa VVO-valitus

VVO:sta ja asuntojen kalleudesta käytävä keskustelu on täysin älyvapaata. Lähes kaikki keskustelu pyörii seurausten, eikä itse ongelman ratkaisun ympärillä. VVO:sta voi tietysti valittaa maailman tappiin, mutta se ei asuntotilanteeseen vaikuta mitenkään. VVO sentään on vuokra-asuntoja rakentanut ja siten tehnyt enemmän ongelman hoitamiseksi kuin yksikään valittaja. Miksi keskustelu kuitenkin siihen keskittyy? Epäilen yritystä siirtää vastuuta pois niiltä, jotka tilanteesta oikeasti ovat vastuussa.

Ikiliikkuja

Onneksi olkoon toverit! Te olette keksineet ikiliikkujan joka on jauhanut teille rahaa ilman että suuri yleisö on tiennyt asiasta mitään. Juuri se sama suuri yleisö, jota olette kupanneet asuntokeinottelullanne lihottaaksenne omaa pussianne. Samaan aikaan on ollut helppo arvostella 'rikkaita' siitä, kuinka nämä painavat pientuloisia alas.  Eli juuri sitä samaa porukkaa, joka teillä on olut tähtäimessä ja joka on rahoittanut teidän toimintaanne.

Vasemmistolainen talouspolitiikka - Valheita ja korruptiota - Videoblogi

AY-liike ja vasemmistopuolueet ovat viime aikoina kovaan ääneen kritisoineet verosuunnittelua, osingonjakoa ja irtisanomisia. Tosiasia kuitenkin on se, että ne itse nauttivat verovapaudesta ja jakavat sekä vastaanottavat osinkoja irtisanomisten aikaan. Ne vieläpä kierrättävät pääomia VVO:n kautta, jolle ovat myöntäneet verovapauden siitä huolimatta, että VVO toimii markkinoilla kuin mikä tahansa yksityisyritys.

Valtakunnassa toimitettava verollepano

Harvoin olen sitä mieltä, että verottaja ottaa Suomessa liian vähän, mutta tämän päivän uutinen Bensowin lastenkotisäätiön juttu käräjäoikeuteen, syyte törkeästä veropetoksesta (Yle 3.8.2016) oli poikkeus siihen sääntöön.

Erityisen mielenkiintoiseksi tapauksesta tekee seuraava huomio:

VVO: Ay - porvarin asialla

Vuokralaiset menettivät korjausrahansa VVO:n ja Y-Säätiön asuntokaupassa!

Asukkaiden vuokrissaan ennakkoon keräämät korjausvarat eivät siirtyneet kaupassa mukana. Näin ollen vuokralaisilta kerätyt asuntojen korjausrahat jäivät VVO:n omistukseen, kun asunnot siirtyivät toiselle omistajalle. Epäilemättä korjausrahat asuntoihin joita ei ole, ovat yhtiön voittoa ja siirtyvät omistajalle.

Näin Sampo ryöstetään - Case VVO ja Y-säätiö

Kirjoitin jo aikaisemmin noin 8600 asunnon kaupasta VVO:lta Y-säätiölle. Kun lehdistö ehti hieman tunkiota tonkia, löytyi sieltä ihan messevä saalis: Rakennuslehden (11.12) mukaan jopa sata miljoonaa euroa asukkaiden vuokrissaan keräämää korjausrahaa voi jäädä VVO:lle, eikä se siirry kaupan mukana.

Demarijohtoinen ay-liike rahastaa vuokralaisia

Demaripuolueen tuki ja turva on demarivetoinen ay-liike, jota SDP parhaillaan häikäilemättä käyttää vallanhimonsa pönkittämiseen. Siitä on nähty viime kuukausina ikäviä esimerkkejä.  Tilanne on aivan toinen kuin silloin, kun demarit olivat hallituksessa.

Toimituksen poiminnat

Julkaise syötteitä