vuojalamaggat Maasta se pienikin ponnistaa

Kaikki blogit puheenaiheesta Vuosi 2016

2016 - vuosi jolloin kaikki ei vielä mennyt

Vuosi 2016 oli omanlaisensa. Se viimeistään kirkasti sen, että politiikassa jakolinja on jo nyt liberaalin ja avoimen sekä suljetun ja konservatiivisen suuntauksen välillä. Oikeisto-vasemmisto -jako ei ehkä kuole, mutta Vihreänä ei tarvitse kohta enää paljon selitellä sitä, ettei aukottomasti pysty asettamaan puoluettaan oikeisto-vasemmisto ja liberaali-konservatismi -akseleille. Kuvaaja on kolmiulotteinen. Vihreät ovat avoimen ja arvoliberaalin asteikon mukaan varmasti selkeämmin asemoituneet kuin monet vanhemmat puolueet.

"Katso taaksepäin, kiitä. Katso eteenpäin, luota. Katso ylöspäin, usko."

Urho Kekkonen totesi vuonna 1959: "Katso taaksepäin, kiitä. Katso eteenpäin, luota. Katso ylöspäin, usko."

Tuo presidentti Kekkosen lausuma teksti pysäytti minutkin miettimään syntyjä syviä.

Kun katson taaksepäin viime vuoteen, näen siellä paljon ikäviä asioita. Se on silti näköharhaa, median luoma yksipuolinen kuva. Viime vuonna tapahtui niin minulle kuin kaikille muillekin myös mukavia ja hyviä asioita. Ne säilytän mielelläni muistini sopukoissa. Muistelen kiitollisena.

Kaiken maailman oraakkeli(t)

Medioiden ollessa näinä päivinä täynnä vuotta 2016 koskevia ennustuksia koen polttavaa tarvetta liittyä joukon jatkoksi. Vastuu ennustuksiin perehtymisestä ja niihin pohjautuvista johtopäätöksistä on luonnollisesti kokonaan lukijalla.

Maailmantalous ei kasva ennustetusti

Menneestä ja tulevasta vuodesta

Vähiin käy ennen kuin loppuu, kuuluu vanha sanonta. Se koskee vuotta 2015 aika lailla. Parin päivän päästä starttaa vuosi 2016 ja siihen voi ladata paljon odotuksia. Päällimmäisenä toki olisi pakolaiskriisin selkeytyminen. EU on paljon vartijana tässä kohtaa. Yhteinen EU-linja osoittaisi sen, että EU:la on yhteisiä arvoja ja yhteistä linjaa. Näytön paikka, sanoisin. Kriisi on niin valtava, että sitä ei netin rasistit ja kansankiihottajina toimivat Facebook-soturit, SPR, Migri ja Suomen hallitus yhdessäkään ratkaise. Isompaa haukkaria siis tarvitaan.

Toimituksen poiminnat

Julkaise syötteitä