vuojalamaggat Maasta se pienikin ponnistaa

Kaikki blogit puheenaiheesta Varallisuus

Hesarin toimittaja ei ymmärrä puolueiden varallisuuden päälle

Kommentti: Vasemmisto­liitto on hallitus­neuvotteluissa ainoa puolue, joka puolustaa osake­sijoittamista – eikä ole ihan väärässä (´HS20.5.2019). Oikeistolla on ideologinen taipumus yksityistää kaikki, yleensä kavereille. Vasemmistolla on vastakkainen näkemys, mahdollisimman suuri osa asioista pitäisi toteuttaa julkisesti.

Totuus on jossain tässä välissä:

Onko ruotsalainen suomalaista rikkaampi?

Joku aika sitten Helsingin Sanomat julkaisi artikkelin otsikolla ”Miksi ruotsalaiset ovat meitä vauraampia”.  Otsikko on harhaanjohtava.

Artikkelista selvisi, että nettovarallisuus aikuista kohti on Ruotsissa korkeampi, kun koko varallisuuskakku jaetaan tasan aikuisten kesken (keskiarvo). Kun kaikki kansalaiset pannaan jonoon ja tarkastellaan henkilöiden keskimmäistä varallisuutta (mediaani), suomalaiset ovat ruotsalaisia vauraampia. Tämä selittyy sillä, että ruotsalainen eliitti on huomattavasti suomalaista eliittiä vauraampaa. 

Miksi suomalaisten varallisuuskehitys on jäänyt jälkeen naapurimaista?

Vieressä oleva kaavio on Viron Postimees lehdestä 1.2.2019, joka näyttää Suomen, Ruotsin ja Viron kansalaisten varallisuuskehityksen vuodesta 2000 vuoteen 2018. Taulukon on laatinut Sveitsin Credit Suisse pankki.

Kaavion mukaan suomalaisten varallisuus on kaksinkertaistunut vuodesta 2000 vuoteen 2018, ruotsalaisten varallisuus on kasvanut kolmikertaiseksi samana aikana ja virolaisten kahdeksankertaistunut.

Puolustus kyvytön

Semmosta näkökulmaa huvittuneena monesti miettinyt . Kun joku hammasta kiristellen uhoaa sitä ja tätä tekevänsä jos ja jos . Esim joku raksa työkaveri kovis roolia markkinoi . Uhoaa puukol niin ja näin lyövänsä jos ja jos . Sit kun uhoajal heittää jos esim taustat tälläset . - Hei sul on 3 lasta , talo , luottotiedot kunnossa ja kivan näköinen vaimokin . -Et sä mitään tee koska et haluu menettää niitä . Vaarallisimmaksi toisinaan on luokiteltavissa se kellä ei oo mitään menetettävää . Sitten voi miettiä semmosta .

Varakkaat eläkeläiset uimaan ilmaiseksi!

"Nykyjärjestelmä mahdollistaa sen, että alennettuun uimahallin pääsymaksuun ovat oikeutettuja myös ns. 'hyvätuloiset eläkeläiset ja työttömät'. Alennetun pääsymaksun sitominen tulotasoon tuottaisi huomattavasti lisää hallinnollista työtä ja on tämän johdosta poissuljettu vaihtoehto."

 

Terveisin,

----------------------------------------------

Kaisa Harjunpää

Yksikön päällikkö

Sivistystoimiala, yhteiset palvelut -yksikkö
Porin kaupunki"

 

Jouluvalot tulee, mutta kenellä on varaa polttaa niitä?

Joulu lähestyy ja kaapeista töngitään esiin jouluvalot. Mutta kenellä on varaa pistään ne palamaan ikkunaan, tai pihaan? Onneksi jouluvalojen polttaminen ei ole pakollista...lakiin kirjattua. Ihminen tulee toimeen ilman edellämainittuja sähkölaitteita.

Jotain juttua suomalaisten varallisuudesta

Demokraatti- lehdessä julkaistiin pari päivää sitten mielenkiintoista tietoa  suomalaisten varallisuudesta.

Suomen  kotitalouksien yhteenlaskettu varallisuus on 340 miljardia euroa.  Se tarkoittaa sitä että jokaisella suomalaisella olisi varallisuutta melkein 65 tuhannen euron edestä. Meniköhän tuo lasku oikein?

Tämä varallisuus ei tietenkään jakaudu tasaisesti, vaan toisilla on enemmän omaisuutta kuin muilla.    

Rikkaat eivät niin rikkaita kuin miltä näyttää – nettoarvosta pois 20-50-80? %

Taas on ilmoiteltu siitä, mikä on esimerkiksi valtion sijoitusrahasto Solidiumin arvo. Uutisten mukaan se on 8,5 miljardia euroa.

Tämä siis laskettuna osakkeiden pörssiarvon mukaan, siis siihen hintaan, mitä niistä sillä hetkellä maksettaisiin pörssissä, jos ne myytäisiin.

Jos kuitenkin myyminen tapahtuisi kerralla, vaikuttaisi se myös hintoihin alentavasti. Osakkeiden äkkinäinen myynti (pörssi)markkinoilla laskisi siis niiden hintaa, koska tarjonnan lisääminen laskee hintoja, jos kysyntä pysyy vakiona.

Kaikki ei ole kultaa mikä kiiltää

Kommentti: Velka säästi Suomen syöksykierteeltä, jonka rinnalla ”hukattu vuosikymmen” on lastenleikkiä (TS 21.01.2018) on yleensä velkakriittiseltä Jan Hurrilta velkamyönteinen kirjoitus, jonka voi tiivistää näin:

oman tiensä tallaaja

Tällä blogilla esittelen teille erään harvinaislaatuisen ystäväni.  Hän poikkeaa niin paljon meistä muista tallaajista, että en koskaan ennemmin ole hänen kaltaistaan henkilöä tavannut.

Toimituksen poiminnat

Julkaise syötteitä