vuojalamaggat Maasta se pienikin ponnistaa

Kaikki blogit puheenaiheesta Varakkaat

Köyhyys on luonnonvara - ainakin Suomessa!

Köyhyys on luonnonvara, joka näyttää olevan pysyvää laatua Suomessa. Noin todettiin AlfaStudiossa tänään. Kukaan ei pystyne kiistämään sitä, etteikö sosiaaliturvan taso olisi Suomessa riittävä. Ongelmaksi köyhillä tulee sen sijaan kaksi asiaa: sosiaaliturvan ns. alikäyttö, ja se, että sosiaaliturvaa käytetään sellaisiin kuluihin joihin sitä ei ole tarkoitettu.

YLE: Sipilä pettynyt itsekkäisiin ihmisiin

YLEn uutiset (tekstiTv) kertoi eilen, viitaten kaiketi siihen mitä Sipilä eilen eduskunnassa puhui, että Suomen pääministeri Juha Sipilä on pettynyt itsekkäiden suomalaisten toimintaan - tai pikemminkin toimimattomuuteen, eli siihen, että hyväosaiset suomalaiset eivät osallistuneet kiky-talkoisiin ministereitä lukuunottamatta.

Rahankeräys Sipilän hallituksen ministereille (eteenpäin toimitettavaksi)

Kuningasidea!

Nyt käydään kuumaa keskustelua budjetista. Itse näen asian niin, että olisi syytä käynnistää rahankeräys. Voisin ihan vaikka itse avata tilin jonne jokainen joka ensi vuodelle suunnitellun budjetin vuoksi köyhtyy voisi lahjoittaa yhden euron.

Varakkaat, ei pidä jakaa rahaa, vaan tasavertaisuutta, ymmärrystä ja myötätuntoa

Teillä, joilla on kaikki hyvin. Talous on kunnossa, velaton asunto, varma työpaikka, hyvät työedut, terveyden kanssa ei ole ongelmia, vapaa-aikaa ja lomaa on riittävästi.

Juuri se hetki, kun kaikki on itsellä ja perheellä kunnossa, on oikea aika katsoa ympärilleen. Nähdä heidät, joilla yksikään asia, joka itsellä on hyvin, ei ole kunnossa. Ei työpaikkaa, ei terveyttä, velat painavat päälle päivät ja yöt. Toimeentulosta ei ole varmuutta. Jonot sossun luukulla – leipäjonossa – ovat arkipäivän rutiinit.

Hei me talkoillaan!

Varakkaat maksavat jo miltei kaikki verot!

 

Niin tekevät.

Tällä viikolla mediakenttää on järisyttänyt tieto siitä kuinka parhaiten tienaava kymmenys maksaa yli 75% koko valtion tuloverokertymästä. Se pitää paikkaansa, mutta on sellaisenaan varsin vajavainen tieto, sillä valtion tulovero on häviävän pieni osa kaikista verotuloista. Kovatuloisin kymmenys kyllä maksaa ylivoimaisesti suurimman osan myös koko veropotista, mutta ei lähellekään yhtä kärjistetysti kuin mediassa on kirjoiteltu.

Toimituksen poiminnat

Julkaise syötteitä