vuojalamaggat Maasta se pienikin ponnistaa

Kaikki blogit puheenaiheesta Väestöllinen huoltosuhde

Ratkaisu huonoon huoltosuhteeseen, tupakkaa ja läskiä aikakoneella

Suomessa on verrattain huono väestöllinen huoltosuhde, mitä paikkaa väliaikaisesti lähinnä ennätyksellisen huono syntyvyys. Yksi mikä on päästänyt tilanteen näin huonoksi on entistä parempi terveydenhuolto, parantuneet elintavat ja yleinen turvallisuus.

 

Työtunteja 150 vuoden ajalta

Pläräämällä Kansantalouden historiasarjaa 1860-2016 ja Väestö iän (5-v.) ja sukupuolen mukaan 1865 - 2016 -tilastoja koetin päästä jonkinlaiseen käsitykseen menneisyyden työtunneista ja huoltosuhteista sun muista.

Fiskaali- ja muut vaikutukset maahanmuutosta EU:n sisällä joissakin EU maissa

Britannian tulevan EU-kansanäänestyksen takia, ajattelin lukea joitakin tutkimuksia asiasta.

Fiskaalivaikutuksia

Eräät murehtivat että maahanmuuttajat eivät edistä hyvinvointipalveluja tai käyttävät veronmaksajia hyväkseen.

Economic Journal-lehdessä Dustmann ja Frattini (2014) tarkastelivat nimenomaan tätä.

http://www.cream-migration.org/files/FiscalEJ.pdf

Huoltosuhde muuttuu. Entä sitten!?

Tämän päivän Karjalaisessa olleessa jutussa todetaan se, mitä varotaan ääneen sanomasta, mutta minkä jokainen nuoremman ikäpolven työllinen tietää.

http://www.karjalainen.fi/uutiset/uutis-alueet/kotimaa/item/55705-nuorille-ei-riita-runsaita-elakkeita

Karjalaisessa olleessa jutussa jää vain mainitsematta 1,5 miljoonan eläkeläisen osalta se, että mikä on huoltosuhteen määrä samaan aikaan, suhteessa työllisiin.

Ikääntyminen suuri riski?

 

Väestön ikääntyminen on nopeaa kaikkialla maailmassa. Suomalaisille on tullut toisen maailmansodan jälkeen tilastollista elinaikaa lisää 23 vuotta. Kehitys on meillä samankaltaista kuin muissa läntisen Euroopan maissa.

Vastasyntyneen elinaikaodote on Suomessa nykyisin naisilla 84 vuotta ja miehillä 77 vuotta. Ikäihmisten suhteellinen väestöosuus kasvaa. Kun vuonna 1960 maassamme oli yli 65-vuotiaita 7,4 % väestöstä, niin nykyisin heitä on jo yli 18 %. Vuonna 2030 oletetaan joka neljännen Suomessa asuvan olevan ikäihminen.

Toimituksen poiminnat

Julkaise syötteitä