vuojalamaggat Maasta se pienikin ponnistaa

Kaikki blogit puheenaiheesta Työreformi

Edunvalvoja voittaa aina

Kamppailun jatkuessa palkanlisistä olisi toimivin ratkaisu kannattaa ostovoiman lisäämiseen tähtääviä veronalennuksia.

Tuloveron alentamista ei korvattaisi etenkään välillisten verojen korotuksilla.

Jos kuitenkin halutaan estää ihan kaikki leikkaukset, olisi ratkaisu massiivinen, pakolaiskampanjaan verrattava kansanliike.

Se keskittäisi kulutuksen firmoihin, jotka varmasti maksavat veronsa kaikkinensa Suomeen, ja omistaja-yrittäjäkin elämistään myöten.

Soinin hyödylliset natsit

On turha luulla Soinin hyödyllisten natsien aivopierujen haittaavan hallitustyöskentelyä, sillä niistä on hallituskumppaneille aivan liikaa hyötyä. Kun hallitusneuvotteluissa ei vatuloitu muutenkaan juuri mistään, kun köyhien ja työtekevän kansanosan kyykytyksestä löytyi heti yhteinen linja, niin tuskin näistä perussuomalaisten enemmän tai vähemmän kaapissa olevista natseistakaan vatuloitiin. Ne on hyväksytty osana välineistöä Keskustan ja Kokoomuksen tavoitteiden saavuttamiseksi. Ehkä näön vuoksi laitetaan pari kevyttä twiittiä, mutta käytännössä näillä ei ole mitään vaikutusta.

Toivottavat ja toivottomat talousuudistukset

Hallitusneuvotteluista tihkuvien tietojen perusteella tulevan hallituksen talouslinjaa tuntuu olevan vaikea määritellä. Ennakkoarvioiden perusteella koplan hallitusyhteistyö lupaa kylmää kyytiä vähäosaisille ja elinympäristölle. Toivottavasti näin ei kuitenkaan käy.

Vain työ voi nostaa meidät tästä liristä

Syyskuun lopussa Suomessa oli lähes 315 000 työtöntä työnhakijaa. Topias ja Jussi Pyykkönen esittävät syyskuun Tieto & trendit -lehdessä, että näistä vain 50 000 ei kuulu ns. rakenteellisen työttömyyden piiriin. Toisin sanoen vain he ovat ns. kitka- tai suhdannetyöttömiä ja työllistyisivät helposti noususuhdanteen sattuessa kohdalle. (Pyykkönen & Pyykkönen, Nousikausikaan ei ratkaisi rakennetyöllisyyttä, Tieto & trendit, syyskuu 2014, julkaisija Tilastokeskus).

Toimituksen poiminnat

Julkaise syötteitä