*

vuojalamaggat Maasta se pienikin ponnistaa

Kaikki blogit puheenaiheesta Työnhaku

Ärsyttää

Jotenkin on viisvitosen leidin sivistynyt kulissi ja oppimäärä lankeamassa populismiin.

Mutta jos saa sanoa niin kyllä ärsyttää.

Työttömyys ei rankaisemalla vähene

Vuoden alussa astui voimaan niin sanottu työttömyysturvan aktiivimalli. Päätös ajettiin läpi eduskunnassa joulun alla hallituspuolueiden, eli keskustan, kokoomuksen ja sinisten, äänin. Jotkut hallituspuolueiden edustajat tuntuvat heränneet mallin ongelmiin vasta jälkijättöisesti ns. aktiivimallin perumista ajavan kansalaisaloitteen myötä. Tätä on pakko ihmetellä, sillä joulun alla mallista keskusteltiin eduskunnassa tuntikaupalla ja malliin liittyvät ongelmat tuotiin kyllä esiin.

Työhakemus­generaattori

Hallituksen suunnitelmista velvoittaa työttömät hakemaan töitä etuuksien menettämisen pelossa on aiheuttanut kiivaan keskustelun, joka on kohonnut huudoksi.

Ei hätää! Työttömien avuksi on kehitetty:

Työhakemus­generaattori

 

Generaattorilla tekaisee pikaisesti muutaman hakemuksen ja asiantuntijoiden mukaan hakemusta kohti tulee Kiky-säästöä ainakin kuusi minuuttia, joten Suomen pelastuminen ällistyttävien poliitikkojen käsistä näyttää lupaavalta.

 

What? "Työttömille ehdotetaan pakkoraportointia"

No, tässä raportti:

1 tunti avoimien työpaikkojen läpikäymistä: ei paikkoja 57-vuotiaalle, vain kevyttä fyysistä työtä sairastumatta kestävälle, vain suomen kieltä puhuvalle ja puhelinmyyntityötä arvostamattomalle.

6 tuntia fyysisen ja henkisen kunnon ylläpitoa

1 tunti kotitöitä

Siinä raportti viidelle päivälle viikossa työpäivän verran tunteja vuorokaudessa. Toistaiseksi voimassa oleva.

 

Olen pussannut väärää pupua, tipua, sammakkoa - olen työtön

 

Työttömien syynäystä ja kyykytystä lisätään. Työttömillähän menee muuten liian lujaa ja kivasti?!

Virkamiesvalmistelussa on kaavailtu, että työnhakijalla olisi velvollisuus hakea esimerkiksi 15:tä työpaikkaa kolmen kuukauden aikana. http://yle.fi/uutiset/3-9565375

Työtönhän ei tietenkään muuten hae töitä ellei käsketä ja pakoteta?!

Töihin mennään yleensä toimeentulon, ei töiden itsensä vuoksi

Kuntavaalipäivä on koittanut ja tänään kello 20 vaalihuoneistot sulkeutuvat, jonka jälkeen tiedämme tuloksen. Näin viimeisillään ennen kuntapäättäjien voimasuhteiden muutosta voisi vielä ottaa esiin tärkeän ajankohtaisen keskustelunaiheen työpaikkojen kohtaanto-ongelmasta ja syistä, miksi töitä haetaan. Viime aikoina on nostettu erään kilpailevan puolueen poliitikkojen suulla esiin se, että työllisyysaste ei olisi niin korkea kuin se voisi olla, koska kaikki työttömät työnhakijat tai muista syistä työmarkkinoiden ulkopuolella olevat eivät suostu hakemaan tai vastaanottamaan töitä.

Työnhaku ja tunteet

Yksi hyvinvoivan kaupungin mittareista on työllisyysaste ja se kuinka paljon työllistymisen tukemiseen panostetaan. Elämme suurta työelämän murrosvaihetta ja työnhaku on entistä monimutkaisempaa. Enää ei riitä se, että kävelee työpaikalle sisään ja pyytää töitä tai edes se, että lähettää hakemuksen. Pitää olla aktiivinen, tehdä videoita, markkinoida osaamistaan, verkostoitua ja kouluttautua ja seurata aktiivisesti viimeisimpiä työnhaun trendejä. 

 

Palkkaava yritys ei oikeasti halua riveihinsä yrittäjää

Minua on huvittanut jo pidemmän aikaa yritysten työnhakuilmoitusten lähes puuduttava samankaltaisuus.

 

Tuntuu, että jos vaatebisnes seuraa tiukkoja trendimuutoksia, niin sama koskee myös työnhakuilmoituksia. Esimerkiksi joitakin vuosia sitten innovatiivisia työntekijöitä haettiin niin isolla iillä, että vieläkin tuntuu epämukavalta edes mainita sana innovatiivinen.

 

Kokemuksia digitaalisesta työnhausta ja työnhakualustojen arvostelua

Massatyöttömyyden aikana kilpailu työnvälityksestä on noussut todella kovaksi. Parhaat kokemukseni nettilomakkeista ovat olleet firmoilta, joiden järjestelmät osaavat tuoda tiedot suoraan Linkedinistä tai jotka antavat jättää kentät tyhjiksi CV:n liittämistä tai Linkedin-linkkiä varten. Haen todella monenlaisia paikkoja pääsemättä aina haastatteluun asti, joten arvostan jouhevaa työnahakua, vaikka se saattaakin tarkoittaa robotin automaattiseen karsinta-algometriin joutumista.

Toimituksen poiminnat

Julkaise syötteitä