vuojalamaggat Maasta se pienikin ponnistaa

Kaikki blogit puheenaiheesta Tarjonta

Alas möykkymafia

20160217 Alas möykkymafia

Viime päivien tiedot herättävät huolestusta. Taas on möykkymafia panemassa hallitusta tanssimaan polvillaan pillinsä mukaan. On äärimmäisen röyhkeätä ensin saattaa möykkyoperaatioilla kansantalous suoritustilaan ja sen jälkeen purjehtia näyttämölle pelastavana enkelinä panemaan asiat taas kuntoon. Nyt kun laskun jälkeen on näkyvissä nousun nerkkejä, möykkymafia valmistautuu keräämään laakerit muka aikaansaamastaan käänteestä. Kyllä käänne syntyy  markkinoiden ja kysynnän toimesta möykkymafian toiminnasta huolimatta eikä sen ansiosta. 

Aktiivinen työnhaku ei ole ilmaista

Aktiivinen työnhaku ja työhaastatteluihin valmistautuminen vaatii resursseja myös työnhakijalta. Miten on sitten mahdollista, että TE-toimisto ja tähän liittyvä työttömyyskassoihin kytketty byrokratia voi katkaista päivärahan useaksi viikoksi ilmoittamatta siitä työnhakijalle riittävän ajoissa?

Hyvän hallintotavan mukaisesti on kohtuudella vaadittu, että mikäli päivärahan maksuun on tulossa yli kolmen viikon katko liittyen TE-toimiston lausunnon odottamiseen, olisi kyllä mielestäni syytä olla riittävän ajoissa yhteydessä myös työttömään työnhakijaan, johon ko toimenpide kohdistuu.

Osallisuustalous – tarkempaa kysyntää, parempaa tarjontaa

Toimivassa taloudessa kysyntä ja tarjonta kohtaavat. Osallisuustalouden idean kulmakivenä on tarjota yksilöille ja yhteisöille nykyistä joustavammat työkalut kysyntänsä osoittamiseen. Erityisesti yhteisöille kulutus olisi markkinataloutta kätevämpää, ja tämä olisi ympäristön kannalta edullista ja lisäisi hyvinvointia.

Paremmat lähtökohdat yrityksille

Kysyntä ja tarjonta

Kysyntä määrää tuotannon tason, arvonlisäveron aiheuttama haitta kuluttajille on suurempi kuin arvonlisäveron suuruus. Yritykset käyttävät rahaa mainontaan toisin kuin olisi järkevää jos 1700 luvun taloustieteilijät olisivat oikeassa.

Toimituksen poiminnat

Julkaise syötteitä