vuojalamaggat Maasta se pienikin ponnistaa

Kaikki blogit puheenaiheesta Sukukansapäivä

Sukukansapäivänä


Viime vuonna uhkailtiin Palezjan-festivaalin loppumisella, mistä kirjoitin tuolloin. Suureksi iloksemme se kuitenkin järjestettiin tänäkin vuonna. Se on täkäläinen vastine sukukansapäiville. 


Täältä löytyy juuri päättyneen festivaalin koko ohjelma sekä runsaasti kuvia, videoita ja kommentteja: https://vk.com/palezjan


Tänä vuonna esiintyjiä ei ollut Suomesta, mutta mm. Unkarista kylläkin. Valitettavasti en itse tällä kertaa ehtinyt festivaalin tapahtumiin osallistumaan. 

Sukukansapäivä kuitenkin


Edellisissä kirjoituksissani oli valitettava Palezjanin todennäköisen loppumisen johdosta. Pian tämän jälkeen pääsin huomattavasti parempiin tunnelmiin.

15. lokakuuta on liputuspäivä

 

Virossa ja Unkarissa aina lokakuun 3. lauantai on virallinen liputuspäivä: soome-ugri rahvaste ühtehoidmise päev ja a finnugor népek napja. Tänä vuonna se on 15. lokakuuta.


Sukukansapäivien pitkästä perinteestä kerroin aikaisemmissa asiaa käsittelevissä blogeissani.

Liputitko 17. lokakuuta?


Sukukansapäivää liputuspäivänä ja kansallisena juhlapäivänä on suositeltu vietettäväksi aina lokakuun 3. lauantai. http://sukukansojenystavat.blogspot.fi/2013/04/tiedote-11.html Aloitetta ovat kannattaneet monet arvovaltaiset tahot, kuten Helsingin yliopiston ylioppilaskunnan sukukansavaliokunta, Karjalan Kielen Seura ry, Lyydiläinen Seura ry, Suomen Inkeri-liitto ry, Tverinkarjalaisten ystävät ry sekä Uhtua-Seura ry.

Toimituksen poiminnat

Julkaise syötteitä