vuojalamaggat Maasta se pienikin ponnistaa

Kaikki blogit puheenaiheesta Soveltuvuustestit

Soveltuvuustestit takaisin hoitoalle pyrkiville.

Järkiteko hallitukselta, toivottavasti toteutuu eikä tule välistä vatulointia, ettei oppositio keksi tässäkin jotain huonoa.

Soveltuvuustestien poisto aikoinaan ihmetytti.

Ei hoitajat mitään yli-ihmisiä tartte olla, mutta määrätynlaista kanttia tarvitaan, että hoitoammateilla leipänsä tienaa jopa eläkeikään asti.

Hoitaminen  on tullut määrätyltä osin ihmisille tutuksi tosiTV ohjelman kautta,  mutta ei se niin mediaseksikästä aina ole siihen kuuluu paljon muutakin. 

Ensihoitajat ovat todella  sitä tarpeellista valioluokkaa.  

Kaikista ei ole hoitajaksi

Usein sanotaan, että hoitoalalle tarvitaan lisää käsiä. Varmasti tarvitaan mutta hoitajalla on oltava myös riittävästi tietoa ja taitoa sekä soveltuvuus alalle. Opetusministeri Krista Kiurun (SDP) toimesta viime hallituskaudella oppilaitoksilta poistettiin mahdollisuus jättää opiskelija valitsematta heikon soveltuvuustestin perusteella. Muutoksen tultua voimaan vuonna 2015 se havaittiin hyvin pian toimimattomaksi. Me hoitoalan tuntevat varoitimme asiasta heti etukäteen ja olemme tehneet työtä virheen korjaamiseksi. 

 

Kakkosmieheltä meni luottamus

Hakiessani valmistumisen jälkeisiä töitä kuutisen vuotta sitten pääsin osallistumaan myös soveltuvuustesteihin. Kaavoitimme ryhmässä kaupunkia, esiinnyimme kameralle, täytimme loogisia päättelytehtäviä aikataulupaineessa ja niin eteenpäin.

Nuo pari päivää olivat hauskaa tekemistä jossa sai laittaa itsensä likoon, mutta jossain vaiheessa prosessia minulle myös ilmeni jotakin uutta ja merkittävää:

Olen kakkosmies.

Toimituksen poiminnat

Julkaise syötteitä