vuojalamaggat Maasta se pienikin ponnistaa

Kaikki blogit puheenaiheesta Sote-korruptio

SOTE-mallin valinnanvapaus jo kovassa käytössä - käyttäjät tyytyväisiä

Kansalaiset alkavat jo fiksuimmasta päästä herätä puolueestaan riippumatta. SOTE-uudistuksen valinnanvapautta sovelletaan jo vauhdilla eduskunnassa. Useampikin kansaedustaja ja avustaja on jo käyttänyt SOTEn suomaa valinnanvapautta ja siirtynyt terveysfirmojen palvelukseen. Miksi tyytyä kansan maksamaan heikkoon alle kymppitonnin palkkaan, kun kansa saadaan nyt maksamaan helpostikin tupla- tai triplapalkka SOTEn avulla. Tänään ilmoitti Kokoomuksen Sanna Lauslahti lähtevänsä Lääketeollisuus ryn toimitusjohtajaksi.

SOTE-tuo korruption hallintoon !

Suomessa on ollut selvät rajat sosiaali-ja terveydenhuollon järjestämisessä. Demokraattinen itsehallinto vastaa verovaroin kansalaisten palveluista ja yksityinen sektori täydentää niitä, mutta toimii markkinaehtoisesti ja itsenäisesti julkisen ulkopuolella.

SOTE-uudistuksessa kysymys on näiden kahden järjestelmän sekoittamisesta keskenään. Ongelmaksi muodostuu se voidaanko "saman katon" alla harjoitaa saman aikaisesti markkinaehtoista ja itsehallintoon perustuvaa palvelua ja kuka lopulta vastaa sen toteuttamisesta ja potilasturvallisuudesta.

Toimituksen poiminnat

Julkaise syötteitä