vuojalamaggat Maasta se pienikin ponnistaa

Kaikki blogit puheenaiheesta Sote-ja maakuntauudistus

EU - kilpailutukset osa 3 , SOTE - säästöt !

Yksi SOTE – uudistustuksen kompastuskivistä on ns. valinnanvapaus paketti, jossa on myös paljon epäkohtia sekään ei ole valmis ja huomautuksia on tullut vaikka kuinka paljon. Sosiaali -ja terveysvaliokunta, sekä Perustuslakivaliokunta ovat saaneet jatkuvasti kokoontua apäkohtien takia, joista on huomautettu.

Niitä on pitänyt rukata uusiksi, mutta osa näiden valiokuntien hallituspuolueiden jäsenistä ovat jarrutelleet muutoksia tai asiantuntija kuulemisia.

 

”Sote-uudistus ja valinnanvapauden kuoppa

EU - kilpailutukset osa 2 , SOTE - säästöt !

Me olemme saaneet seurata SOTE – uudistus sekoilua nyt noin neljä vuotta lähes ja ei hyvältä näytä. Palveluiden pirstoutuminen on pahinta asioissa ja koko paketin sekavuus mikä menee maakunnille ja mikä minnekin. Suomalaiset ovat aika ulkona siitä koko vyyhdistä mitä eduskunnassa on ollut käsittelyssä ja nyt myös tosi kyllästyneitä koko SOTE –ja MAAKUNTA UUDISTUKSEEN.

Yli 50 % huolissaan rikollisuuden, vanhusten huollon ja terveydenhoidon tilasta

 

TIEDOTE: Rikollisuus, vanhusten huolto ja terveyspalvelut huolettavat kuntalaisia

"Enemmistö kuntalaisista odottaa rikollisuuden (52 %), vanhusten huollon (52 %) ja terveyspalveluiden (51 %) ajautuvan huonommalle kehitysuralle lähivuosien aikana, käy ilmi KAKS–Kunnallisalan kehittämissäätiön kansalaistutkimuksesta." - - (jatkuu alla)

https://kaks.fi/wp-content/uploads/2018/02/tiedote_kotikunnan-kehitysarv...

Sote hallinnut keskustelua, mutta milloin puhutaan maakuntauudistuksesta

Eduskunnassa on ollut  käsiteltävänä kohta vuoden hallituksen lakiesitys   maakuntien perustamista ja sosiaali- ja terveydenhuollon järjestämisen uudistusta koskevaksi lainsäädännöksi (HE 15/2017) . Valinnanvapautta  koskevan uuden lakiesityksen hallitus antanee nyt tässä kuussa.

Verotus valtion ja kuntien välillä maakuntauudistuksessa testaamatta

Hallituksen esitys  (HE 15/2017)  maakuntien perustamista ja sosiaali- ja terveydenhuollon järjestämisen uudistusta koskevaksi lainsäädännöksi on odottamassa  jatkokäsittelyä eduskunnassa.

Meri-Lapin kunnat puuhaavat omaa sote -yritystä

Sosiaali- ja terveysministeriö  on nimennyt  kasvatustieteen tohtori Maija Raskin ja kaupunkineuvos Hannes Mannisen selvittämään - kiireellä -  Lapin sote-palvelujen järjestämistä kuluvan vuoden loppuun mennessä.

Ettei vaan kepu aloittanut itse maakuntauudistuksen kaatamisen ?

Puoluesihteerit neuvottelivat  tänään  vaalien yhdistämisestä  mm.  maakuntavaalien ajankohdasta. Pääministeripuolue keskusta pitää tiukasti kiinni siitä, että maakuntavaalit järjestetään ensi syksynä.

Vaaleja on tulossa neljät vv. 2018-2019 :

 

Onko tyyntä myrskyn edellä eduskunnassa sote -lakipaketista ?

Eduskunnassa on ollut  käsiteltävänä hallituksen lakiesitys   maakuntien perustamista ja sosiaali- ja terveydenhuollon järjestämisen uudistusta koskevaksi lainsäädännöksi (HE 15/2017) .

Toimituksen poiminnat

Julkaise syötteitä