vuojalamaggat Maasta se pienikin ponnistaa

Kaikki blogit puheenaiheesta Sokeus

Tulin petetyksi, oletko sinä tullut?

Viime vuonna Turussa sattuneen terrori-iskun jälkeen pidin tapahtumapaikalla ollutta Hassan Zubieria sankarina ja hengenpelastajana, joka uhrasi oman terveytensä sen vuoksi, että hän yritti auttaa suomalaista naista. Tunsin voimakasta sympatiaa tätä miestä kohtaan, joka on sanonut olleensa ensihoitaja. Tervehdin siksi ilolla uutisia siitä, kun tasavallan presidentti Sauli Niinistö myönsi hänelle hengenpelastusmitalin ja Englannin kuningattarelta Elisabeth II:lta urhoollisuusmitalin toiminnastaan puukotuksen aikana.

Mille olet sokea?

Nykymaailmassa monet korostavat sitä, miten taitavia, sosiaalisia, päteviä, kouluttautuneita, älykkäitä, fiksuja ja itsevarmoja he ovat. Ajan henki on yhä enemmän se, että lukemattomat suomalaiset korostavat ja kehuvat omia ominaisuuksiansa, suorituksiansa ja meriittejänsä maasta taivaaseen. Tällaisessa ilmapiirissä edes sellainen mahdollisuus, että heitä vaivasi täysi sokeus eräiden itseensä liittyvien asioiden suhteen, torjutaan kiivaasti ja välittömästi.

EU:ta uhkaa väestöllinen perikato sen omassa sydämessä

Monet EU-kansalaiset kuvittelevat Brysselin EU:n pääkaupungiksi ja vanhan Euroopan sydämeksi, jossa on valtavan hienoa arkkitehtuuria ja jossa eurooppalaisten kansojen edustajat elävät monikulttuurisessa ja kosmopoliittisessa symbioosissa ja harmoniassa. Harva EU-kansalainen kuitenkin tietää sen todellisen uskonnollisen ja kielellisen väestörakenteen laidan.

Palvotko älykkyyttä?

Kuulin toissa viikolla yliopistoravintolan lounaspöydässä, kuinka eräs nainen nimesi tärkeäksi kriteerikseen kumppaninsa valinnassa korkeakoulutuksen, koska se korreloi älykkyysosamäärän kanssa. Tämä nainen halusi siis itselleen kumppanin, jolla on korkeakoulutus, koska se viestii älykkyydestä. Hän vaati siis ihannekumppaniltaan merkittävää älykkyyttä.

Toimituksen poiminnat

Julkaise syötteitä