vuojalamaggat Maasta se pienikin ponnistaa

Kaikki blogit puheenaiheesta Skeptikot

Lähentymistä ilmastotutkijoiden kesken

Luennoitsija ja ilmastotutkija tohtori Tamsin Edwards on todennut skeptikkotutkijoiden olleen oikeassa ja IPCC:n antaneen liian yksipuolista ja liioiteltua kuvaa ilmaston lämpenemisestä. Luonnollisilla tekijöillä on suurempi rooli kuin raporteissa on kerrottu. Arktisen alueen 20 vuotta jatkunut sulamistrendi ei välttämättä jatku. Antarktinen alue on kerännyt lisää jäätä jne.

Tunnustan

Katsoin viime viikolla YLEn ilmastoa koskevan vaalikeskustelun. Liikuttavan yksimielisesti kaikki tuntuivat uskovan ihmisperäiseen ilmastonmuutokseen, joka aiheuttaa katastrofin, jos siihen ei puututa. Ainoastaan Perussuomalaisten edustaja oli sitä mieltä, että Suomi on tehnyt osansa, mutta hänkään ei asettanut kyseenalaiseksi käsitystä ihmisen aiheuttamasta uhkaavasta ilmastonmuutoksesta.

Anteeksi, Voisitteko unohtaa privileegioni hetkeksi?

Olen viime aikoina huvitellut ihmisryhmän kustannuksella. Se on minulle tapa jota minun ei kenties pitäisi tehdä - jos ei muuta niin sen vuoksi että tiedän millaista on olla tämänlainen ihminen. Huomiotani on herättäneet "tahdonvastainen selibaatti". (Termi jota moni pitää huonona, joskin itse ymmärrän miten se on kehitetty ja miksi se on palikkaudestaan ja oksymoroniudestaan huolimatta jossain määrin ansiokas.)

Homeopatian todistaminen huuhaaksi ei ole oikeaa tiedettä

Kauppalehti uutisoi tänään tutkimuksesta, jossa homeopatia oli jälleen kerran todettu huuhaaksi. Tutkimuksessa siis huomattiin, että homeopaattisilla rohdoilla ei ole sen kummempaa vaikutusta kuin lumelääkkeillä.

http://m.kauppalehti.fi/uutiset/1-800-tutkimuksen-tulos-homeopatia-on-huuhaata/PW2FHERy

Miksi ei kannata yrittää miljoonan dollarin mieheksi?

"Scully: "You already believe, Mulder. What difference would it make? I mean, what would proof change for you?""
("X files", "Gethsemane")

"Keskiaika on jo täällä"

 

Emeritusprofessori Martti Tiuri kritisoi tiukasti ilmastoteologiaa Helsingin Sanomissa. Erittäin sopivaan aikaan, onhan ilmastolaki tänään eduskunnan käsittelyssä.

 

http://www.hs.fi/mielipide/Keskiaika+on+jo+t%C3%A4%C3%A4ll%C3%A4/a140185...

 

Toimituksen poiminnat

Julkaise syötteitä