vuojalamaggat Maasta se pienikin ponnistaa

Kaikki blogit puheenaiheesta Sanna Marin

Kokoomus - Elina Lepomäki vs. Sanna Marin - SDP -tuloerokeskustelu

Huomisen toivot – nuorta voimaa. Kansanedustajia molemmat, suurista puolueista, joita meillä ei todellisuudessa ole. Elina ja Sanna keskustelivat tuloeroista *, mukana oli myös Vasemmiston Paavo Arhinmäki. Vasemmistopuolueet ja oikeisto ottivat yhteen. Menestyjien ja osin menestymättömien kamppailu elintilasta ja auringonpaisteesta – reviireistä tässäkin kysymys.

Demareilla on vain yksi suunta!

Opiskelijapolitiikka pitäisi olla demareilla monipuolisempaa!

Kärkinimet SDP:n presidenttipelissä Nyt?

Turha kiistää, etteikö yksi merkittävimpiä poliittisia jännitysnäytelmiä Euroopassamme Ranskan lähestyvien pressanvaalien ja Britannian ennenaikaisten parlamenttivaalien ohella olisi meidän oman kansankotimme kaikkien kansalaisten yli puoluerajojen mieliä kutkuttava kysymys siitä, kuka valitaan yhteisen valtionhoitajapuolueemme SDP:n eli kodikkaan hyggelutuisasti Demariemme presidenttiehdokkaaksi. 

Liiallinen poliittinen "pyrky" ärsyttää!

Politiikassa peli on aina ollut raakaa. Niin nytkin. Viikonloppuna media kiinnitti huomionsa ex-ministeri, kansanedustaja Krista Kiurun syrjäyttämiseen SDP:n johtotehtävistä. Kiuru pyrki Lahden puoluekokouksessa SDP:n puoluevaltuuston puheenjohtajaksi, mutta ei tullut valituksi. SDP:n varapuheenjohtaja Sanna Marin ryhtyi tänään puolustamaan Krista Kiurua. Hänen mielestään Kiurun saama kohtelu median uutisoinnissa puoluekokouksesta oli ala-arvoista ja suorastaan ilkeää.

https://www.uusisuomi.fi/kotimaa/213877-sanna-marin-alahtaa-krista-kiuru...

Tarvitaan Lepomäki, Andersson ja Marin vanhojen jäärien tilalle

Kaiken populismin vanavedessä olemme kokonaan unohtaneet sen kaikkein tärkeimmän keskustelun. Kuka osaa yhdistää meitä enemmän kuin repiä toisistaan?

Jäsenäänestys puheenjohtajasta olisi SDP:ltä rohkea veto

SDP kokoontuu ensi vuoden helmikuussa Lahteen puoluekokoukseen valitsemaan puolueelle johdon aina vuoteen 2020 asti. Näihin kolmeen edessä olevaan vuoteen osuvat kaikki vanhat vaalit ja lisänä vielä uudet maakuntavaalit. Suomen ja Euroopan tulevaisuuden kannalta tullaan tekemään kauaskantoisia päätöksiä. Kotimaassa meidän on vihdoin kyettävä ratkaisemaan kestävällä tavalla talouteemme ja työllisyyteen liittyvät ongelmat. Tehtävää riittää myös turvallisuuspolitiikan alalla.

Onko SDP viimeinen heräämässä nykypäivään?

Ainakin ensimmäisen kauden SDP-kansanedustajat Timo Harakka, Nasima Razmyar ja puolueen varapuheenjohtaja Sanna Marin puoluetta pyrkivät herättelemään. He julkistivat puolueelleen muutosmanifestin Sosialidemokraattisen Sanomalehtimiesliiton isännöimässä tilaisuudessa keskiviikkona. Heidän mielestään SDP kokee nyt uudistumisfobiaa hyvien kannatusmittaustulosten krapulassa.

Sanna Marin yrittää pelastaa demarit perikadolta

Suomen Kuvalehti otti aivan aiheellisesti vuoden 2015 ensimmäisen numeronsa kansikuvaan nuoren naisen, Sanna Marinin (29). Hän on Sdp:n 2. varapuheenjohtaja ja itse asiassa ainoa johtava demari, joka minun tietääkseni etsii oikeasti ratkaisuja puolueensa katastrofaalisen alhaiseen kannatukseen.

Ei enää hallitusta ilman ”ideologista liimaa”

Nyt olisi viimeinen hetki muodostaa vaaliblokit, joilla rikkaat ja vähemmän rikkaat kansalaiset menisivät huhtikuun 2015 vaaleihin. Pitäisi toimia niin, että suomalaiset saisivat vihdoinkin käydä oikeat sivistyneet ja parlamentaariset eduskuntavaalit.

Kokoomuksen apupuolueena toimiminen vie Sdp:ltä lopunkin kannatuksen

Tuoreimmat puoluekannatusluvut ovat demareille lievästi sanottuna katastrofaaliset. Jos missä tahansa  länsimaisessa demokratiassa kertoo, että johtavalla työväenpuolueella on 13,8 prosentin galluplukemat, saa vastaukseksi hämmästyneitä kommentteja. Kaikki kysyvät, miten tämä on mahdollista demokraattisessa maassa, jossa Sdp:llä yksinään oli eduskunnassa ehdoton enemmistö jo lähes 100 vuotta sitten.

 

Onkin syytä kysyä, miksi Suomen Sdp on pelannut korttinsa näin huonosti, surkeammin kuin missään parlamentaarisessa demokratiassa.

 

Toimituksen poiminnat

Julkaise syötteitä