vuojalamaggat Maasta se pienikin ponnistaa

Kaikki blogit puheenaiheesta Raiskausrikokset

Suojaako ihonväri raiskaajaa vankeusrangaistukselta?

Nykyään saa päivittäin lukea uutisista raiskauksista. Syitä on useita. Yksi syy on se, että ne ovat lisääntyneet, toinen, että poliisit tehostetusti etsivät raiskaajia, ja kolmas, että kynnys uutisoida niistä on laskenut.
Vasemmalta yritetään saada raiskauskeskustelun avulla pontta Suostumusaloitteelle, joka on aivan typerä aloite, vaikka silläkin varmaan on hyvä tarkoitus.

 

Katse peiliin

Tänään on sekä kolumneista, blogeista että Ylen välityksellä tykitetty Perussuomalaisiin kohdistuvia solvauksia siitä, että itse asiassa me olemme koko Suomen ongelmien syypää. Sen leiman saa kun puhuu asioista kaunistelematta ja nostaa ne vaietutkin ongelmat esiin, näin etenkin maahanmuuttopolitiikassa.

Näpit irti!

En edes tiedä miten kuvailisin ajatuksiani viimeisen viikon raiskausuutisointien osalta. On vaikea pukea ajatuksiaan sanoiksi, niitä vihaisiakin ajatuksia joita väistämättä tulee mieleen. 10-vuotias pieni lapsi, 14-vuotias tyttö ja niin edelleen. Näiden lasten elämää on rikottu.

Suostumus2018

Suostumus2018   on useiden kansalaisjärjestöjen, poliittisten ryhmittymien ja yksityishenkilöiden  vireille laittama kampanja, jonka tavoitteena on muuttaa rikoslaissa raiskauksen tunnusmerkistöä uhrin suostumuksen puutetta painottavaksi. Nykyisessä rikoslaissa raiskaus määritellään ensisijaisesti väkivallalla tai sen uhalla tapahtuvaksi seksuaalisen itsemääräämisoikeuden loukkaamiseksi, mikä määritelmä on selkeästi puutteellinen mm.

Edelleen,lapsen raiskaus rikoslakiin

Kirjoitin alla olevan blogin viime maaliskuussa, jolloin käräjäoikeus tuomitsi Juusuf Muhamed Abbudin törkeästä lapsen seksuaalisesta hyväksikäytöstä. Tällä viikolla Turun hovioikeus piti tuomion ennallaan eikä tuominnut tekijää raiskauksesta sillä näyttöä ei ollut väkivallan uhkasta eikä siitä että lapsi olisi ollut yhdynnässä vastoin tahtoaan. Tuomio on pöyristyttänyt niin tavan ihmistä mutta tuomiota oudoksuvat myös useat rikosoikeuden asiantuntijat. Kysynkin edelleen, miksi lapsen raiskaus ei ole erillinen nimike rikoslaissa?

Liian lievät tuomiot seksuaalirikoksista koettelevat suomalaisten oikeustajua

Suomessa on viimeisten vuosien aikana kuohuttu useasti liian lievistä tuomioista seksuaalirikoksista. Esimerkkejä riittää:


”Miesten saamat tuomiot hirvittävästä seksuaalirikoksesta kuohuttavat - Emeritaprofessori: ”Aika alhainen tuomio” 18.1.2015 Iltasanomat

Viisitoistakertaisesti häjymmin kuin pohjalainen

Poliisihallitus piti 29.1.2016 tiedotustilaisuuden, jossa käsiteltiin vuoden 2015 rikollisuustilastoja. Pohjanmaan poliisilaitoksen alueella (Etelä-Pohjanmaa, Keski-Pohjanmaa ja Pohjanmaa) poliisin tietoon tulleista rikoksista oli viime vuonna raiskausrikoksia 47 kpl, joista ulkomaalaisten suhteellinen osuus oli 30% (29,8%). Koko maan keskiarvo oli 27,7%.

Tilastoraiskausta, eli se aamu, kun tolkun mieheltä “palo hihat”

Vaikka poliisin raiskausrikoksista tiedottaminen jättääkin monella tapaa toivomisen varaa, poliisi paljasti kuitenkin erään mielenkiintoisen seikan.

Poliisiin vuotta 2015 koskevan tilaston mukaan 22 raiskausrikoksista epäiltyä on peräisin samasta valtiosta.

Maahanmuuttoviraston tilaston mukaan Suomessa asui vuoden 2014 loppuun mennessä vakituisesti yhteensä 2805 kyseisen valtion kansalaista ja saman viraston turvapaikanhakijoita koskevan tilaston mukaan sanotusta valtiosta  Suomeen saapui vuonna 2015 turvapaikanhakijoina yhteensä 619 henkilöä.

Katupartiot Euroopan kaduille

Suomessa on alettu keskustella katupartioiden tarpeellisuudesta maahanmuuton kasvaessa hetkessä satakertaiseksi ja näiden mamujen aloittaneen järjestelmällisen seksuaalirikosten tekemisen. Tämä on koko euroopan ongelma, ei yksistään Suomen. Poliisiresurssit ovat vähissä ja poliittinen ilmapiiri on vielä mamu myönteinen ellensanoisi ihannoiva jopa perussuomalaisten johtoa myöten. Mamu-myönteiset ovat asettamassa nämä katupartiot lainvastaisiksi äärioikeiston toiminnaksi. Jotain on kuitenkin tehtävä jotta saadaan raiskaukset, ryöstöt ja muu rötöstely kuriin.

Toimituksen poiminnat

Julkaise syötteitä