vuojalamaggat Maasta se pienikin ponnistaa

Kaikki blogit puheenaiheesta Progressiivinen tulovero

Lisätyön verotusta kevennettävä

Alla oleva kirjoitus on kahden helsinkiläisen nuoren perussuomalaisen kansanedustajaehdokkaan yhteiskannaotto maaliskuulta 2019.

---

Nuoret kansanedustajaehdokkaat Juha ja Laura: Lisätyön verotusta kevennettävä!

Helsingin vaalipiirin nuoret kansanedustajaehdokkaat Juha Karjalainen ja Laura Jokela ovat sitä mieltä, että Suomen korkea verotus on ongelma. Erityisen haasteellinen tekijä on työn lisätuloon kohdistuva vero eli progressiivinen verotus.

Kokoaikaisten työntekijöiden kymmenen palkkatasoa

Itseäni kaihersi joskus, kun löytyy suht tarkkaa dataa kansalaisten tuloista ja veroista, työttömyyskorvauksista ja eläkkeistä löytyy keskiarvoa sun muuta sentin tarkkuudella, mutta palkansaajista ei paljoa irtoa. Kysyvä ei tieltä eksy, niin sain lopulta kaipaamani numerot.

 

Verot laskin Veroviraston laskurilla ilman vähennyksiä käyttäen lähellä keskivertoa (kunnallis+kirkollisvero) olleen Enonkosken verotusta vuodelta 2017 (ilman kirkollisveroa). Kuukausipalkat kerroin 12,5:lla.

 

Kokoaikaisten palkansaajien tulodesiilit kuukausipalkkojen osalta

Palveluyhteiskunnan autuus

Sain kimmokkeen blogikirjoitukselleni toisesta verotusta käsitelleen blogin keskustelusta. Siinä eräs kommentoija toi hyvin esille, että talousjärjestelmä ei ole kakun leipomista ja sen jakamista, vaan koko järjestelmä pyörii sillä että raha liikkuu. Koska verottaja saa aina osansa kun raha vaihtaa omistajaa yhteiskunta hyötyy rahan liikkeestä. Olettaa siis sopii että olemme luoneet järjestelmän jossa kannattaa ansaita ja käyttää rahaa mahdollisimman paljon. Onko siis näin?

Rinne pilkillä

Sosialidemokraattien puheenjohtaja, valtiovarainministeri Antti Rinne yrittää pilkkiä itsensä eläkeläisten avannosta omasta tukastaan vaatiessaan pieni- ja keskituloisten verojen alentamista. Pienituloiset työntekijät eivät juuri maksa veroja vaan maksuja ay-liikkeen vaatimuksesta ansiosidonnaiseen tulovakuutukseen. Nämäkö maksut on poistettava? Tämä  olisi pitänyt hoitaa eläkeneuvotteluissa. Keskituloiset maksavat em. maksujen lisäksi lähinnä kuntaveroa. Suuri osa bkt:sta syntyy kunnissa minne jäljellä olevat työikäiset demarit on palkattu kunnan pyöriä pyörittämään.

Keskustan Sipilä Nottinghamin sheriffin linjoilla

Keskusta kertoi perjantaina eduskunnassa haluavansa Suomeen niin sanotun Robin Hood -veron. Todellisuudessa kyse on kuitenkin Nottinghamin sheriffin ahneista tempuista kansalaisten kurjistamiseksi ja byrokraattien armeijan pönkittämiseksi.

Palataanpa hetkeksi Sherwoodin metsien sankarin tarinaan. Robin Hood varasti rikkailta ja lahjoitti köyhille. Eikö se niin mennyt?

Älyä tuloverotukseen

Järjellisiä rakenneuudistuksia 4

Hallitus laittoi rakennustyöläiset veronumerokortille. Se on vähentänyt harmaata työtä. Mitenkäs meille kaikille saataisiin älykkäästi toimiva tulovero?

Toimituksen poiminnat

Julkaise syötteitä