vuojalamaggat Maasta se pienikin ponnistaa

Kaikki blogit puheenaiheesta Pariisin terrori-isku

Unelma pyrkii Belgiasta Amerikkaan

Brysselin Zaventemin lentokentällä on tapahtunut tänä aamuna kaksi räjähdystä. Toinen niistä tapahtui American Airlinesin check-in tiskillä. Koska lentoasemien tiskeillä harvoin on mitään räjähtävää, on kyse mitä todennäköisemmin terrorismista.

 

Alustavien tietojen mukaan terorristit räjäyttivät pomminsa ennen turvatarkastusta tai sen aikana. Ilmeisesti aikomuksena on ollut päästä USA:n lentävään koneeseen.

 

Myytti terroristista ja kotoutuksen voimasta murtuu

On usein sanottu, että terrorismi itää köyhyydestä ja syrjäytymisestä. Pariisin iskut eivät näytä tukevan ajatusta. Pääsuunnittelija oli yrittäjäperheen lapsi ja paraikaa jahdattu nuorukainen oli itse yrittäjä. Köyhä ei myöskään ollut Osama bin Laden ja samaa on sanottu monista terroristeista.

 

Osa näistä "islamin puolustajista" on sen sijaan elänyt viimeisen päälle länsimaisen hedonistisesti, mikä luo heistä kuvaa ennemminkin islamin anti-sankareina.

 

Sotatoimille vaadittava turvallisuusneuvoston valtuutus

Innostus EU:n turvatakuiden aktivoimisesta on jättänyt varjoonsa kysymyksen unionin peruskirjan avunantovelvoitteen ja YK:n peruskirjan voimankäyttöä koskevien artiklojen soveltamisen perusteista.

Vaikka Ranska vetosi EU:n avunantolausekkeeseen Pariisin terrori-iskujen jälkeen, se ei tarkoita, että sille on kestävät perusteet.

Kummipoikani vei pakolaisen avantoon

Viime viikon sunnuntaina lähdin villakoirani Iloanan kanssa iltakävelylle Tampereen keskustaan. Pimeään marraskuun iltaan ei tuntunut mikään muu sopivammalta kuin Hämeenkadun valojen katselu. Silloin maa ei ollut vielä ihanan valkoisen lumen peitossa kuten tänä sunnuntaina. 

En sure Pariisin uhreja - he ovat kohtalonsa tienanneet vol.1 & vol. 2

Ihminen on ihmiselle susi - lisäominaisuutena ihmiselle on ominaista valehdella ja harrastaa itsepetosta.

 

En jaksa  surra Pariisin uhreja. Kollektiivina he ovat ansainneet kohtalonsa.

 

Aivan kuin kukaan ei olisi arvannut tämän olevan tulossa.

Oikeasti?

Siis aikuisten oikeisti?

Paitsi, että unohdin sen itsepetoksen...

 

En sure Pariisin uhreja - ei ole tarvetta vol.1

Ihminen on ihmiselle susi - lisäominaisuutena ihmiselle on ominaista valehdella ja harrastaa itsepetosta.

 

En jaksa  surra Pariisin uhreja. Kollektiivina he ovat ansainneet kohtalonsa.

 

Aivan kuin kukaan ei olisi arvannut tämän olevan tulossa.

Oikeasti?

Siis aikuisten oikeisti?

Paitsi, että unohdin sen itsepetoksen...

 

Hyvät, pahat ja rumat uskonteot ; Uskonnon syyttämisestä ja kiittämisestä

Pariisin terrori-iskut ovat olleet viikon puheenaihe. Tästä on seurannut islaminuskon moittimista. Kun tekoja on tehty islaminuskon nimessä, ja ennen kaikkea ulkoisissa merkeissä, ovat monet pelänneet kaikkiin muslimeihin kohdistuvaa vastustusta.

Turvapaikanhakijoiden kotiseudut Suomessa

Heräsin taas uudelleen todellisuuteen, kun lähinaapurimme Ruotsin kokemusten lisäksi ranskalaiset ja belgialaiset valottivat omaa tilaansa maissaan asuvien ulkomaalaisten asuinpaikoista ja niissä esiintyneistä ongelmista.

Näyttää siltä, että syistä tai toisista ulkomaalaiset asuttuvat lähelle toisiaan. Näihin ulkomaalaisten asuttamiin paikkoihin liittyy paljon ongelmia mm. suuren työttömyyden ja rikollisuuden myötä. Näin on, vaikka kysymys on osaltaan jo toisen tai kolmannen polven maahanmuuttajista.

Euroopan unioni paperitiikerinä terrorismia vastaan

Pariisia kohdanneiden terrori-iskujen seurauksena Ranska on vaatinut Euroopan unionin Lissabonin sopimuksen artikla 42.7 käyttöönottoa, jotka koskevat unionin turvatakuita jäsenmaille. Artiklan mukaan jäsenmaat sitoutuvat kaikin keinoin auttamaan sotilaallisenhyökkäyksen kohteeksi joutunutta maata.

Toimituksen poiminnat

Julkaise syötteitä