vuojalamaggat Maasta se pienikin ponnistaa

Kaikki blogit puheenaiheesta Pääomavero

Hallitusohjelmassa tulee sopia veroremontista

Pääomaverotus ja ennen muuta osinkotuloverotus tulee korjata seuraavalla hallituskaudella niin, että erillisestä pääomaverotuksesta luovutaan. Hallitusohjelmassa tulee sopia laajapohjaisen veroremonttityöryhmän perustamisesta. Veroremontti tulee ottaa mukaan sosiaalipoliittisiin uudistuksiin. 

Veroremontti mukaan hallitusohjelmaan

Palkansaaja maksaa palkkatulosta tuloveroa valtiolle ja kunnalle. Osakeyhtiöstä osakas voi ottaa varoja ulos palkkana tai osinkona. Osinkotulosta maksetaan sekä tuloveroa että pääomaveroa.

Onko ruotsalainen suomalaista rikkaampi?

Joku aika sitten Helsingin Sanomat julkaisi artikkelin otsikolla ”Miksi ruotsalaiset ovat meitä vauraampia”.  Otsikko on harhaanjohtava.

Artikkelista selvisi, että nettovarallisuus aikuista kohti on Ruotsissa korkeampi, kun koko varallisuuskakku jaetaan tasan aikuisten kesken (keskiarvo). Kun kaikki kansalaiset pannaan jonoon ja tarkastellaan henkilöiden keskimmäistä varallisuutta (mediaani), suomalaiset ovat ruotsalaisia vauraampia. Tämä selittyy sillä, että ruotsalainen eliitti on huomattavasti suomalaista eliittiä vauraampaa. 

Toimituksen poiminnat

Julkaise syötteitä