vuojalamaggat Maasta se pienikin ponnistaa

Kaikki blogit puheenaiheesta Oikeudenmukaisuus käsite

Meitä pisteytetään – koulusta hautaan!

Kansalainen innostui niin Suomessa [1 kuin Kiinassa [2. Hei, meitä pisteytetään, oletko terve/ sairas – oletko luotettava, miten maksat luottosi ja miten ostokäyttäydyt – teetkö ympäristöjälkeä kuin viimeistä päivää – ja lopulta:

 

Millainen olet yhteiskuntaihmisenä ja kelpoisena siihen; miten maksat veroa, miten kulutat ja kuinka saat tulonjakoa yhteisestä pussista, jonka sisältöä määrittää paljon puhuttu demokratia ja neljän vuoden välein valittava eduskunta – EU-Bryssel ohjauksessa.

Minä myös olen saaliseläin – vapaata riistaa

#Metoo

Viisivuotiaina karkasimme luvalliselta muutaman korttelin alueelta, jolla ei tarvinnut ylittää muuta tietä kuin asuintalojen pihoihin menevä. Menimme ison kadun reunaan, katsoimme tarkkaan molempiin suuntiin, epäröimme ja katsoimme uudestaan. Sitten ryntäsimme tytöissä toiselle puolelle. Seisoimme vähän aikaa siellä suojatien reunassa, kunnes taas autottomalla hetkellä palasimme takaisin ”turva-alueelle”.

Politiikan murros

Suomen kansa on petynyt vallitsevaan politiikkaan. Tämän saa kuulla lähes jokaisen haastatteleman kansalaisen suusta. Kansa ei luota päätöksentekoon  ja osa kieltäytyy jopa äänestämästä samasta syystä, vaikka uusia puoleita on tullut ja heillä on erilainen moraali. Mutta he eivät ole vielä päässeet näyttämään, millainen suomi voisi olla, jos eduskunta ja sen päätökset tukevat kansalaisten tarpeita.

Toimituksen poiminnat

Julkaise syötteitä