vuojalamaggat Maasta se pienikin ponnistaa

Kaikki blogit puheenaiheesta Nuivat

Nuivan Euroopan voisi vielä estää

Saksan kielessä on termi "Gutmensch" ja italian kielessä termi "buonista". Molemmat ovat selvempiä kuin suomen "suvakki". Hyvien ihmisten vastustaja tekee selväksi kannattavansa huonoja, nuivia.

Neljä tämän linjan puoluetta on aloittanut yhteistyön tulevaa europarlamenttia ajatellen: Saksan uusfasistinen AfD, Italian uusfasistinen Lega, Tanskan kansanpuolue ja Perussuomalaiset.

PETTIKÖ PERSU ÄÄNESTÄJÄNSÄ

PETTIKÖ PERSU ÄÄNESTÄJÄNSÄ

 

Puoluekokouksen tulos aluksi vihastutti valtaosaa PS:n äänestäjistä. Selvisi ettei PS puolueella valitun johdon alla ole asiaa jatkaa hallituksessa. Jotkut iloitsivat. Toiset olivat syvän pettyneitä. Syyllisiä sekä erilaisia oletettuja tai todellisuusperäisiä motiiveja alettiin rakennella, kaivaa esiin, sekä osoitella vastuuhenkilöitä syyllisiksi.

 

Poliittinen kesäteatteri ja puskafarssi

En tiedä vieläkään, mikä seuraavista jättää paskimman maun suuhuni.

1. Persujen nuivan siiven masinoima vallankaappaus puolueessa ja siitä seuraava puolueen linjan kääntyminen halla-aholaiseen suuntaan - joka tullee keräämään puolueaktiiveihin ja äänestäjiin lisää "tietynlaista" ainesta.

Hallituskriisiä pukkaa

Halla-ahon sekä hänen varapuheenjohtajakolmikkonsa valinta merkitsi väistämättä yhden ajanjakson päättymistä ja uuden alkamista perussuomalaisissa. Nuivien totaalinen voitto muuttaa perussuomalaisia ja heidän politiikkaansa väistämättä, sillä perussuomalaisten oppositiosta on nyt tullut puolueen hallitseva voima. Nuivuus on jatkossa puolueen päälinja ja soinilainen tasapainottelu nuivuuden ja poliittisen salonkikelpoisuuden välillä jää historiaan.

Nuivan ruusu, suvakin horsma

Suomalainen yhteiskunnallinen keskustelu käy raivoisaa villipolkkaa. Suvaitsevaisten ja nuivien sanasota saa päivittäin uusia, yhä turhautuneempia ilmenemismuotoja. Mistä ymmärryksen puute johtuu?

Suostuvatko Kokoomus ja Keskusta nuivien perussuomalaisten sote-kiristykseen?

Yhdeksän perussuomalaisten kansanedustajaa vaatii maahanmuuttopolitiikan tiukennuksia vastineena sote-uudistuksen tukemisesta. Veto on kiistämättä ovela, sillä paine uudistuksen pysäyttämiseksi kasvaa koko ajan ja on kaikkea muuta kuin selvää, että pitäisivätkö hallituspuolueiden rivit muutenkaan. Yhdeksän kansanedustajan mahdollinen siirtyminen uudistuksen vastustajiin voi vetää muitakin mukanaan ja lienee selvää, että monet jättäytyvät myös pois äänestyksestä. Temppu on myös ilmeisen laskelmoitu.

Long Play: Iivisniemen pesänjakajat

Digijulkaisu Long Play kertoo uusimmassaan eripuran kasvusta Perussuomalaisten sisällä otsikolla "Iivisniemen pesänjakajat".  Iltalehti kertoi asiasta illalla.

Long Playn mukaan eripura Perussuommalaisissa nuivien ja SMP:n arvoja kannattajien välillä on kasvanut niin suureksi, että jo ensi kesänä Timo Soini saa todennäköisesti vastaehdokkaan euroedustaja Jussi Halla-ahon nuivan siiven kannattajista. Long Playn mukaan Timo Soinin ehdoton valta-asema puolueessa on koetuksella. Kun Timo Soini väistyy, saattavat puolueen nationalistiset ottaa koko puolueen haltuunsa.

Ovatko perussuomalaisten möläyttelyt jäsentenvälistä kamppailua?

Ovatko Perussuomalaisten möläyttelyt jo jäsentenvälistä vaalikampanjointia?

 

Ei liene salaisuus, että perussuomalaisten kannatus on kärsinyt hallituspuolueista kaikkein eniten kuluneen vuoden aikana. Mitään varsinaista nousevaa trendiä ei ole liion ollut näköpiirissä, vaikka Timo Soini omassa pienessä kuplassaan kertoikin PS:n tarvitsevan vain 0,2% nousun jokaisessa tulevassa gallupissa ja eduskuntavaaleissa kannatus on viime vaalien tasolla. Niin sitä pystyy poliiitikko luomaan itselleen sellaisen todellisuuden kuin haluaa.

 

Hommahuumorin joukkotartunta

                Koomikko Ilkka Kivi laittoi tänään Selännejupakasta  onelinerin joka ei minusta ollut hyvä.  Se meni näin: "Teemu Selänne. Mies, jolla on sama ratkaisu jääkiekkoon ja turvapaikkapolitiikkaan: musta pitää saada nopeasti häkkiin."

Yleisestä poliittisen keskustelun tasosta

Meni hermo nykyiseen keskusteluun

(huom. tekstissä kirosanoja, koska meni aika nopealla kirjoittamisella).

Pitkään jotenkin ajattelin, että mun on ihan turha kirjoittaa tekstiä tästä turvapaikanhakijoiden asiasta ja olla vaan lukijan ja kommentoijan roolissa. Mitä sillä saavuttaisi, että yksi ihminen, jonka jokainen tietää vielä valmiiksi olevan sinne vasemmalle päin kallellaan poliittisessa ajattelussa, kirjoittaisi tekstiä samasta asiasta kuin sadat tai tuhannet muutkin.

 

Toimituksen poiminnat

Julkaise syötteitä