vuojalamaggat Maasta se pienikin ponnistaa

Kaikki blogit puheenaiheesta Median ohjailu

Laittoiko hallitus medialle kaulapannan "mediapoliittisella ohjelmalla"?

Keväällä hallituksen kärkihankkeiden tarkastelussa ilmaantui uutena tehtävänä mediapoliittinen ohjelma - kuulostaa jo terminäkin pahalta. Onko tämä samalla keino suitsia median kritiikkiä hallitusta kohtaan? Laitettiinko median vahtikoirille pannat kaulaan, jotta vastaavanlaisia ongelmia kuin päämisteri Sipilällä on ollut median kanssa ei enää tulisi loppukaudella?

Hallituksen päivitetyssä toimintaohjelmassa kerrotaan sivulla 57:

Ylen itsenäisyydestä

Pääministerin ja Ylen välisistä jännitteistä syntyneen kohun hieman tasaannuttua on mahdollista pohtia yleisradioyhtiön asemaa vähän yleisemmällä tasolla.

Ylen riippumattomuus on väistämättä suhteellista

Yle on julkisin varoin ylläpidetty ja kansalaisia tasapuolisesti palvelemaan tarkoitettu joukkotiedotusväline. Tehtäväänsä menestyksellä hoitaakseen yhtiön on voitava toimia itsenäisesti, ja sillä on oltava mahdollisuus paljastaa väärinkäytöksiä ja epäkohtia aina kun sellaisia ilmenee epäedulliseen valoon joutuvien tahojen asemasta ja vaikutusvallasta riippumatta.

Asenteellinen aviisi

Helsingin Sanomat on taas pääsiäisviikolla osoittanut asenteellisuutensa ja läpinäkyvän halunsa äänestäjien ohjailuun. Maanantaina julkaistiin sinänsä ihan asiallinen artikkeli opettajien saamista uusista oikeuksista. Yksi erittäin oleellinen seikka jäi kuitenkin puuttumaan. Ei kerrottu syytä siihen miksi perusopetuslain muutokset toteutettiin nopeutetussa järjestyksessä ja opettajat saivat uusia oikeuksia. Alppila, Antti Korhonen ja 215535 ihmisen allekirjoittama addressi unohtuivat täysin.

Toimituksen poiminnat

Julkaise syötteitä