vuojalamaggat Maasta se pienikin ponnistaa

Kaikki blogit puheenaiheesta Maailman kivihiilen kulutus

Suo, kuokka ja Jussi

Ilmastonmuutos kääntää nyt ilmastotutkijoiden katseita tällä kertaa maaperään! Hiilensidonta maaperään on nyt ehkä se keino millä mitätöidään ihmisen aiheuttamat hiilidioksidipäästöt.

Nähdäänkö sitä Euroopassakin vielä visenttejä laiduntamassa nurmella

Amerikkalainen Forbes -lehti käsitteli hiilensidontaan liittyvässä artikkelissa biisonien palauttamista Texasin degeneroituneille pelloille laiduntamaan. Biisonit ovat lauhkeampia kuin lehmät, kuka olisi tietänyt. Texasin pelloista osa on jo niin huonossa kunnossa, että vesi ei enää pysy maassa hetkeäkään vaan juoksee mutavellinä lähimpään uomaan, maaperä ei pidätä vettä, joten siinä ei enää voi mitään kasvattaa. Biisonit palauttaisivat hiilen maaperään, elvyttäisivät mikrobitoiminnon ja palauttaisivat vedenpidätyskyvyn maaperään.

Puhdas hiili - erittäin puhdas hiili

IPCC:n mallinnuksen mukaan ilmasto lämpenee hiilenpolton seurauksena. Mittavia ohjelmia on jo käynnistetty kivihiilen polttamisen lopettamiseksi.

Kivihiiltä voidaan polttaa myös puhtaasti - erittäin puhtaasti. Kaikki ilmastolle haitalliset aineet voidaan ottaa talteen ja hiilidioksidi voidaan kierrättää uusiutuvaksi energiaksi.

Hipit Helsingin valtuustossa

Helsingin Energian uusi strateginen suunnitelma suuntaa aivan päättömään vihreään energiatulevaisuuteen, josta ei ole edes saatavana ympäristönsuojelullista lisäarvoa vaan päinvastoin. Mitään näin hölmöä energiasuunnitelmaa en ole Helsingille koskaan nähnyt esitettävän. Soininvaarakin HELENin varapuheenjohtajana toteaa lakonisesti, ettei olisi ikinä uskonut kannattavansa vain lämmöntuotantoa. Nykyinen Helsingin tehokas sähkön ja lämmöntuotanto on saanut merkittävää kansainvälistä tunnustusta viimeeksi viime keväänä.

Toimituksen poiminnat

Julkaise syötteitä