vuojalamaggat Maasta se pienikin ponnistaa

Kaikki blogit puheenaiheesta Itsepetos

Presidentillisen ilmasto-uhan torjuminen ilmastorahoituksella on huijaus

Syöttötariffi/takuuhinta laki on huijaus, tarkoitushakuinen petos oman edun saamiseksi lain suojassa. Ilmaston lämpenemisen hillitsemiseksi oli muka pakko rahoittaa verovaroilla tuulivoiman rakentamista Suomeen, ettei jäätiköt sula. - Selitys oli silkka hämäys, tuulivoima-yhtiöt tiesivät tuulivoimaloiden haittavaikutukset ja tarkoituksellisesti johtivat poliitikot harhaan suojellakseen voittojaan.

Kollektiivinen itsepetos palvelee muslimiterrorismia

Murheellista on ollut seurata miten valtaeliittiin samastuva valtamedia on uutisoinut eilisestä ”puukotuksesta” Turussa. Vahinkohan se ei ollut.

YLE on jatkanut omaksumallaan tavalla valtaeliitin kritiikitöntä pönkittämistä. Tässä tapauksessa on poikkeuksellisen näkyvästi korostettu kuinka erinomaisesti viranomaiset toimivat – erikseen ja yhdessä. Apuna on käytetty tuttuja "asiantuntijoita" joiden tiedetään ajavan samaa agendaa.

Sinäkin petät itseäsi

”Pahimmat valheet ovat niitä, joita kerromme itsellemme” -Bach

Suurin osa meistä pitää itseään keskimääräisesti älykkäämpänä ja viehättävämpänä. Tilastollisesti tämä ei yksinkertaisesti ole mahdollista. Itsepetosta on siis ilmassa. Itsepetos, jossa ihmiset tiedostamatta tulkitsevat todellisuutta toiveidensa mukaisesti totuutta vääristellen, on varsin yleinen piirre ihmisten keskuudessa. Valehtelemme itsellemme, koska se hyödyttää meitä sekä henkisesti että konkreettisesti. Lisäksi itsepetos on meille avuksi, kun olemme tekemisissä muiden ihmisten kanssa.

Yhteiskunta on rakennettu itsepetoksen varaan

Elisa Aaltola saattaa hyvinkin olla Suomen paras esseisti. Ei hän ole sellainen tyylitaituri kuin Antti Nylén tai Pentti Linkola, mutta hän on älyllisesti niin ylivertainen, että jopa minun huomioni kiinnittyy kerrankin siihen mitä sanotaan eikä siihen miten sanotaan.

Menetetyn itsenäisyyden muistopäivä.

Tänään on 6.12, joka aikoinaan merkitsi sitä, että juhlimme itsenäisen Suomen puolesta, mutta jo noin parikymmentä vuotta tämä on ollut jotenkin teeskentelyä, itsepetosta ja valhetta. Käytännössähän Suomella eiole edes tärkeintä itsenäisen valtion tunnusmerkkiä, omaa rahaa, jota oma keskuspankkimme hallinnoisi. Lisäksi suuri osa lainsäädännöstämme on pitkään pohjautunut Eu-direktiiveihin ja säädöksiin.

Aito demokratia ei tarvitse uhkakuvia

Suomen turvallisuusympäristön muuttuessa rauhan rakentajan ja välittäjän rooli on käymässä yhä vähemmän uskottavaksi ja poliittisesti korrektiksi ulkopolitiikan välineeksi. Vai onko sittenkään?

Itsenäisyys on palautettava äärioikeistolta

On tiettyjä käsitteitä, jotka äärioikeisto on ominut itselleen. Tyypillisiä ovat isänmaa, siniristilippu, sotaveteraanit, Suomen leijona ja erityisesti itsenäisyys. Miksi ne mielletään äärioikealle?

 

Kaapatut käsitteet

Mitä tulee mieleen käsitteistä isänmaa, isänmaallisuus, itsenäisyys, sotaveteraani, siniristilippu – vain muutaman mainitakseni? Ne toki voi itse kukin yhdistää mihin tahansa, mutta tosiasia on se, että äärioikeisto tai ainakin oikeisto on pitänyt näitä käsitteitä panttivankinaan – ja pitää edelleen.

 

Toimituksen poiminnat

Julkaise syötteitä