vuojalamaggat Maasta se pienikin ponnistaa

Kaikki blogit puheenaiheesta Italian vaalit

Perussuomalaiset ovat ainoita, jotka todella välittävät maahanmuuttajista

Vaikka toisenlaista kuvaa pyritäänkin luomaan, niin Perussuomalaiset ovat puolueista ainoa, joka todella pyrkii välittämään maahanmuuttajista. Perustelen tämän kahden kohdan kautta:

-

Italian vaalitulos - eurooppalaisen politiikan käännepiste?

Populistinen viiden tähden liike ja keskustaoikeiston vaaliliitto lisäsivät Italian vaaleissa kannatustaan, kun taas keskustavasemmisto kärsi odotettua suuremman tappion. Keskustaoikeiston sisällä yllätys oli Matteo Salvinin pohjoisen liigan Forza Italiaa suurempi kannatus. Pääministeriksi nousee siten todennäköisimmin Salvini tai viiden tähden Luigi di Mayo. Samalla hallituksen politiikka muuttuu oikeistolaisemmaksi ja EU-kriittisemmäksi, mutta selvien enemmistöjen puuttuessa hallituksen ikä voi jäädä lyhyeksi ja edessä voivat olla piankin uudet vaalit.

Italian vaaleissa enemmistöhallituksen muodostaminen vaikeaa

Alustavien tulosten mukaan Italian vaaleissa enemmistöhallituksen muodostaminen on entistäkin vaikeampaa.

Italian yleisradioyhtiö Rain (Rainews)  mukaan keskustaoikeistolainen koalitio olisi  saamassa 225-265 paikkaa. Populistinen Viiden tähden liike olisi saamassa   195-235 paikkaa. Keskustavasemmistolainen koalitio olisi saamassa 115-155 paikkaa ja vasemmistoryhmä LEU 12-20 paikkaa.

Toimituksen poiminnat

Julkaise syötteitä