vuojalamaggat Maasta se pienikin ponnistaa

Kaikki blogit puheenaiheesta Imperialismi

USA maailman sotaisin valtio - Jos on Hesariin uskominen.

Tämän päivän Helsingin Sanomien verkkoversiossa on mielenkiintoinen väiittämä. En puutu väittämän todenperäisyyteen, koska en historiotsija enkä sotahistorioitsija. Jätän pohdinnan täällä niin usein esiintyville tietäjille.

"YHDYSVALLOILLA on todella pitkä sotahistoria. Maa on ollut sodassa 224 vuotena, mikä on paljon, kun ottaa huomioon, että se itsenäistyi 243 vuotta sitten." (HS)

Juan Guaidó kaduilla ja Nicolás Maduro bunkkerissa

Venezuelassa on osoitettu mieltä Nicolás Maduron hallintoa vastaan. Viime tiistaina näytti siltä, että väliaikaisen presidentti Juan Guaidón johtama kansannousu joidenkin sotilaiden tuella oli alkanut. Spekuloitiin, että armeijan pääkomentaja Vladimir Padrino ja kaksi muuta korkeaa johtajaa olisivat siirtyneet Guaidón leirille. Näin ei kuitenkaan tapahtunut. Myöhemmin on sanottu, että Padrino on sairaalassa.

Valhemedian unohtamat uutiset

Suomen luotettava valhemedia "unohtaa" sopivasti uutiset jotka eivät sovi sen narratiiviin.

Esimerkiksi Wikileaksin vuotamia paljastuksia ei juurikaan käsitellä luotettavassa valhemediassamme.

Tässä on esimerkki merkittävästä Wikileaksin tekemästä paljastuksesta johon luotettava valhemediamme ei koske kepilläkään:

 

us state apartment released cabel al qaida

 

https://wikileaks.org/clinton-emails/emailid/23225

 

Selitys tekstissä esiintyvään lyhennykseen

AQ= Al Qaida

 

Maahantulijoiden kolonialistinen asenne aiheuttaa rasismia

Suvaitsevaiset aloittivat eilen Twitterissä #olentodistanut-kampanjan, jonka tarkoituksena oli tuoda esille kuinka valtava ihmisoikeusongelma rasismi Suomessa on. Selaillessani kyseistä hashtagia osui silmiin vihreiden kansanedustaja Ozan Yanarin twiitti.

Feminismi – Imperialismin viimeisin vaihe?

Suomelle lähes 100 vuotta sitten itsenäisyyden sallinut Vladimir I. Lenin – jota siitä huolimatta voidaan perustellusti kritisoida varsin monesta asiasta, kuten siitä, että hän hyvin mahdollisesti ajatteli, että Suomi aikanaan liittyy takaisin neuvostokansojen perheeseen – katsoi vuonna 1916, että imperialismi on kapitalismin korkein vaihe ja totesi: ”Juuri kapitalismin loismaisuus ja mätäneminen […] ovat ominaisia sen korkeimmalle historialliselle vaiheelle, ts. imperialismille” (Lenin, 1916, 13).

Suomenkielisyys on monikulttuurisuutta

Valtioneuvoston viestintäjohtaja Markku Mantila esitti muutama viikko sitten Uuden Suomen blogissaan, että englannin kielestä tehtäisiin Suomen virallinen kieli. Idea ei ollut uusi, sillä sitä oli haudottu Nokian takahuoneissa jo aiemmin.

Venäläinen imperialismi - tuo kaiken pahan alku ja juuri

"For four centuries, imperialism has been Russia's basic foreign policy as it has expanded from the region around Moscow to the shores of the Pacific, the gates of the Middle East and the center of Europe, relentlessly subjugating weaker neighbors and seeking to overawe those not under its direct control." Näin lausui Yhdysvaltain entinen ulkoministeri Henry Kissinger Washington Postin haastattelujutussa 15.5.2000, jonka otsikko oli “Mission to Moscow: Clinton Must Lay the Groundwork for a New Relationship with Russia".

Kaikki pelkää Donald Trumpia

Maailmanpolitiikassa on juuri nyt käsillä erikoinen ja kiinnostava ilmiö kun Donald J. Trump etenee vauhdilla ja voimalla kohti presidenttiehdokkuutta Yhdysvaltain republikaanisessa puolueessa.

Tämä täysin erilainen ja loputonta itseluottamusta uhkuva poliitikko etenee voitosta voittoon, vaikka hän on matkalla ehdokkuuteen loukannut puheillaan lähes kaikkia etu- ja äänestäjäryhmiä.

Puheeni Kansalaistorilla 6.12.2015

Miksi me haluamme olla itsenäinen kansallisvaltio?

Historia on osoittanut että vain suhteellisen pienet kansallisvaltiot ovat kyenneet rakentamaan hyvinvointivaltion.

Itsenäisyys on sitä, että pienikin porukka saa päättää itseään koskevista asioista. Ne, joita päätöksemme hyödyttävät, olemmekin me itse. Siksi pienet demokratiat johtavat hyvinvointivaltioon.

Valkoisen miehen taakka ei ole suomipojan taakka

On hyvä muistaa tämän hetkisen kiihtyvän maahanmuuton ja pakolaisvirtojen aikana että Suomella ei ole ollut siirtomaita. Pyrkimystä niiden hankkimiseen on ollut joskus 1920- luvulla, mutta onneksi kaavailut eivät toteutuneet. Suomi kyllä on joutunut tekemisiin kolonialististen ja imperialististen ilmiöiden kanssa, mutta ei niiden harjoittajana vaan niiden kohteena.

Toimituksen poiminnat

Julkaise syötteitä