vuojalamaggat Maasta se pienikin ponnistaa

Kaikki blogit puheenaiheesta Ilmaistyö

Miksi työllisyysaste ei nouse?

Tuossa aiemmin muissa yhteyksissä on tullut laskettua kuinka moni on kuntouttavassa työtoiminnassa, työkokeilussa tai niitä vastaavan termin nimissä tekemässä palkatta töitä. Kun Tilastokeskuksella ainakin on todella laaja käsitys työllisestä (1 tunti työtä viikon aikana tai alle 3 kk sitten joutunut työttömäksi), niin miksei KAIKKIA noissa ilmaistyön muodossa olevia voisi sitten muka laskea myös työllisiksi (eivät saa palkkaa, mutta sivuutetaan se).

Huomiopalkka ja tutkijuus

No man but a blockhead ever wrote, except for money.” -Samuel Johnson

 

Tutkija tuottaa tieteellistä sisältöä (artikkeleita) pitkälti huomion/maineen perässä.

Logiikka on hyvin lyhyesti seuraava: mitä kuuluisampi ja näkyvämpi julkaisu, sitä enemmän 'julkaisupisteitä' artikkelista saa  → tutkijan työnantaja (usein yliopisto) hyötyy rahallisesti ja hyödystä seuraa oletus tutkijan positiivisesta urakehityksestä. 

Tein puoli vuotta työtä, palkatta!

Oli vuosi 1994. Lama piti maata tuolloinkin otteessaan. Työttömyysluvut olivat tuolloinkin korkealla.
Olin juuri päässyt armeijasta ja ammatin olin kerennyt tuota ennen itselleni ammattioppilaitoksesta lukea. Tuotantotekniikan mekaanikko. Metallimies suomennettuna.
Varkaus oli ja on edelleen teknologiateollisuuden keskittymä. Oli siis toiveita että tuo ala työllistää nuoren ammattiin valmistuneen armeijan jälkeen.
Ei työllistänyt.

Malliesimerkki orjamarkkinoista: Lastentarvikekirpputori hakee kahta ilmaisorjaa

Hei, sinä sohvalla lojuva työtön nahjus. Nyt olisi tarjolla puuhasteltavaa. Lastentarvikekirpputori Vantaalla etsii palvelukseensa kahta myyjää. Vaatimuksena on kova työmoraali ja työtehtäviin kuuluu mm. kahvin keittämistä kunnon kansalaisille ja paskahuussien siivoamista. Työaika on arkisin sekä viikonloppuisin. Palkkaa työnantaja ei tietenkään voi maksaa mutta sillä nyt ei ole niin väliä koska tärkeintä on että laiskalla työttömällä on puuhasteltavaa eikä hän syrjäydy yhteiskunnasta. Arbeit macht frei ja kaikki työ on arvokasta.

Pampputyöllistäminen haisee - Numeerinen esimerkki

Väännetäänpä rautalangasta miksi "pampputyöllistäminen" on todella huono idea. Käytännössä kyse on laillistetusta ihmiskaupasta.

Oletetaan että Helsingissä toimii kaksi yritystä, Oy Riston Riistofirma Ab ja Oy Reiskan Reilukauppa Ab. 

Lahjoitetaan Ferrareita köyhille?

Anna Kontula totesi facessa ettei Ferrareita riitä kaikille. Huvittava erehdys ja erityisen merkittävä siksi että hän on erittäin harvoin väärässä.

Mikä on Ferrari? Auto.

Mistä autoja tulee? Ne tehdään.

Kuka tekee? Työläiset ja robotit.

Mistä työläisiä tulee? (Puuttumatta tarkemmin alkuperäiseen syntymekanismiin, aiheesta on varsin kattavia kuvasarjoja hakusanoilla Free sex) Työttömistä. Työtön joka määrätään töihin on työläinen.

Finnair ja orjatyön uudet muodot

 

Suomessa käytetään yleisesti työharjoittelijoita vakituisen työvoiman ilmaisina korvaajina. Tästä on tullut nuhteita jopa EU:lta, joka tosin ei ole itsekään mikään puhdas pulmunen. Ilmaistyö laajentuu nyt uusille alueille.

Toimituksen poiminnat

Julkaise syötteitä