vuojalamaggat Maasta se pienikin ponnistaa

Kaikki blogit puheenaiheesta Hollannin vaalit

Hollannin vaalien ovensuukyselyn tulos klo 22-->EU-myönteiset vahvoilla

Hollannin vaalien ovensuukyselyn tulos klo 22 tulee tähän linkkiin:

 

http://www.npo.nl/live/npo-nieuws

Täydennän kohta lisää.

 

Hollannin vaalit tänään

Tänään käytävien Hollannin vaalien alla julkaistun mielipidetutkimuksen mukaan nykyisen pääministerin Mark Rutten oikeistoliberaalin VVD-puolueen etumatka Geert Wildersin populistiseen PVV-puolueeseen kasvaa.  Mielipidetutkimuksen mukaan VVD:n kannatus on ennen vaaleja  noussut 17,2% :in kun taas PVV:n kannatus on lakenut 13,7%:in.

Äänestyspaikat sulkeutuvat tänään klo 22.00, jolloin julkaistaan ensimmäiset ovensuukyselyjen tulokset. Lopullista vaalitulosta saadaan kuitenkin odottaa, koska kaikki äänet lasketaan käsin.

Turkin ja Hollannin kiista "kuin hullujenhuoneelta"

Viikonloppuna kärjistynyt kiista Turkin kansanäänestysten vaalitilaisuuksista Euroopassa on karannut täysin käsistä. Lehdet ja diplomaatitkin syytävät kilpaa uhkauksia ja solvauksia ja meno on, kuten Berliner-Zeitung kirjoittaa, "kuin hullujenhuoneelta." Selkkaus voi johtaa vaikka mihin kun sitä tarpeeksi lietsotaan. Ilmaan on heitetty jo Turkin ja EU:n pakolaissopimuksen purkautuminen ja Turkin lähtö Natosta Venäjän leiriin.

Hollannin vaalit

Hollannissa järjestetään keskiviikkona 15.03. ensimmäiset Euroopan tulevaisuuteen vaikuttavat vaalit vuonna 2017. Paljon viime aikoina kansainvälisessä mediassa esillä olleen Geert Wildersin populistinen vapauspuolue ollut mielipidemittauksissa kannatuksellaan ollut ajoittain jopa kärkipaikalla. Viimeisimmissä mittauksissa se on kuitenkin pudonnut kakkospaikalle oikeistoliberaalin VVD-puolueen (kannatus 16,1%) taakse. Wildersin puolueen kannatus on nyt 14,7%.

Toimituksen poiminnat

Julkaise syötteitä