vuojalamaggat Maasta se pienikin ponnistaa

Kaikki blogit puheenaiheesta Ennakkosensuuri

Facebook Inc ja me kaksi miljardia

 

 

 

Olin luullut, että Facebook Inc. edustaa vapaata tiedonvälitystä ja sananvapautta eikä se harjoita ennakkosensuuria.

 

 

Yhtiön tehtävä on kyllä valvoa, ettei sen sivuilla julkaistuissa kirjoituksissa rikota lakia. Sananvapaus kuitenkin toteutuu vain, jos se ei poista ennalta muilla kuin laillisuusperusteilla sen sivustoon tarkoitettuja tekstejä.

 

 

Facebook poistaa.

 

 

Tinderin kautta raiskataan, mutta keskustelun ylläpidosta 7 vuodeksi vankilaan?

Mikä on ei kaupallisen keskustelupalstan moderoijan oikeukeudellinen vastuu?

Siihen se homma lopulta tiivistyy ja myöhemmin vertaan tätä Tinderiin.

Sipulikanava, pimeässä TOR-verkossa. En ole koskaan käynyt, mutta tunnen moderoijan/ylläpitäjän, YP:n, eli Kim Holvialan.

Todella mielenkiintoinen viritys syyttäjällä, näin omasta mielestäni. Siinä on myös niin paljon kaikkea, mikä on minulle aivan uutta, TOR-verkko, huumeet ja kaikki seuraukset. Ei ihme, että tästä on niin paljon uutisoitu. (linkkejä lopussa)

Sanaleikkejä Aamulehden toimesta - Voihan Huora

Minusta Aamulehti kyllä munasi itsensä pahasti. Ei yksittäinen toimittaja voi nimetä yhtyettä uudelleen. Perustelutkin on merkillisiä. Ne voi jokainen käydä lukemassa itse kyseisestä lehdestä

Luulen, että suurin osa lukijoista olisi kestänyt sanan huora ja osanneet sen myös lapsilleen selittää. Tuskin Huora sana sinällään on ongelmallinen, varsinsin kun kyseessä on punk yhtye.

Aamulehti sensuroi turhaan, toki kyseinen yhtye sai varmasti hyvää mainosta. 

Mitä ihmettä tarkoittaa Euroopan unionin ajama linkkivero?

Euroopan parlamentin 12.9.2018 hyväksymän direktiivin artikla 11, eli ns. linkkivero, tarkoittaa että jos merkittävä palveluntarjoaja Internetissä ("information society service provider") digitaalisesti käyttää lehdistön ("publishers of press publications") tuottamaa sisältöä, on siitä maksettava reilu ja kohtuullinen korvaus ("fair and proportionate remuneration").

Euroopan unioni ja Internetin tulevaisuus

Kun maantiellä ajetaan ylinopeutta, kenen on syy? Tietenkin tietä ylläpitävän Destian. Kun vaatekaupasta varastetaan lenkkarit, kenen on syy? Tietenkin kauppakeskuksen omistavan Cityconin. Kun teini lähettää suosikkibändinsä albumin WhatsAppissa kavereilleen, kenen on syy? Tietenkin WhatsAppia ylläpitävän Facebookin. 

Miksi Euroopan unioni ajaa ennakkosensuuria?

Euroopan unioni on valmistelemassa uudistusta, jonka tarkoituksena on edistää digitaalisia sisämarkkinoita. Uudistus on kuitenkin ongelmallinen, sillä ehdotetun direktiivin artikla 13 käytännössä pakottaa palveluntarjoajat, joiden palveluissa käyttävät voivat jakaa tekstiä, kuvia, videoita tai muuta mediaa, toteuttamaan valvontajärjestelmän, joka ennalta tunnistaa kaikki mahdolliset tekijänoikeusloukkaukset.

Maailma sanojen vanki

 


Olemme kaikki viime aikoina lukeneet tapauksesta jossa verkkolehden päätoimittaja on joutunut vankilaan poliittisin perustein sen jälkeen kun verkkolehti julkaissut poliittisesti arkaluontoista materiaalia

 

Ilman lehdistönvapautta maailmassa ei ole myöskään sananvapautta ja olemme todistaneet että todistamamme ajanjaksoa missä lehdistön ennakkosensuuri on voimassa. Vangitseminen on valtion toimesta tehtyä vallan väärinkäyttöä ja se on väkivaltaa kohteeksi joutunutta henkilöä kohtaan varsinkin kun se tehdään poliittisin perustein.

 

Hupsis - blogi hävis!

Kylläpä blogit tuppaa hukkaantumaan!

Kirjoitin uuden  blogin Suvi Lindenin tapauksesta ja viittasin erääseen epämääräiseen sivustoon, jonka morkkasin pataluhaksi. Tarvitaan luotettavia tietoja.

Pidin viittaamani kirjoituksen sanomaa epämääräisenä ja epäluotettavana sekä toivoin, että media yrittäisi mahdollisimman pian saada esille luotettavaa informaatiota tästä tapauksesta.

Minun blogissani ei taatusti ollut vihapuhetta, loukkaavaa sanomaa, rasismia, pahoja tapoja, kirosanoja, solvauksia tai herjaa.

US-Puheenvuoron ylläpitäjälle

 

”Ennakkosensuuri”

 

Monet kommentoijat ovat törmänneet samaan ongelmaan kuin allekirjoittanut: blogikirjoitukseen hyväksytään kommentti vasta sen jälkeen kun kirjoittaja on sen hyväksynyt.

Ennakkosensuurista ylläpidolle ja miksipä ei muillekin

Ymmärtääksei blogisti voi asettaa päälle ennakkosensuurin, jolloin hän saa luettavakseen kommentit ja sitten hyväksyy julkaistavaksi ne, mitkä haluaa. Tästä käytännöstä  ilmoitetaan kommentoijalle keltaisella palkilla aivan lopussa.  Siispä useimmiten on miettimisen ja kirjoittamisen vaiva jo nähty, kun tulee esiin tieto ennakkosensuurista. Joskus tuo hieman harmittaa, kun on ehkä nähnyt turhaa vaivaa.

Jokaisella blogistilla on oikeus poistaa sivuiltaan tekstit, mitkä haluaa ja jopa asettaa itsensä kannalta epämielyttävät henkilöt banniin. 

Toimituksen poiminnat

Julkaise syötteitä