vuojalamaggat Maasta se pienikin ponnistaa

Kaikki blogit puheenaiheesta Ammatillinen koulutus syrjäytyminen nuoret työelämä

Hallitus perusti viime metreillä yhtiön - ja salasi sen. Case Oppiva Invest Oy

Hallitus perusti viime metreillä yhtiön - ja salasi sen. Case Oppiva Invest Oy

 

"Valtion tase louskuttaa uutta rahaa konsulttibisneksiin, kun toimitusministeristöksi muuttunut Sipilän hallitus pani tuulemaan kautensa loppumetreillä. Hallitus perusti uuden markkinaehtoisesti toimivan oppimisen osakeyhtiön, jonka pitäisi toteuttaa ammatillisen koulutuksen vaikuttavuushankkeita."

Ajaako reformi joka kolmannen amiksen sossuun?

Puolet peruskoulun jälkeistä tutkintoa opiskelevista nuorista on amiksia, eli opiskelee ammatillisessa oppilaitoksessa. Amiksesta valmistutaan ammattiin, toisin kuin lukioista. Amikset voivat siis saada koulutustaan vastaavan työpaikan heti valmistuttuaan. He ovat myös oikeutettuja työttömyyskorvaukseen heti opintojensa jälkeen.

Kesätöihin? Onks sulla kortit?

Miksei nuoret pääse enää edes kesätöihin?

 

No siksi että kaikki työ on nykyisin niin vaativaa ettei niihin voi ottaa edes kokeneelle konkarille apuriksi ellei sulla ole muutamia työelämän lupakortteja passeja takataskussa...ellei ole niin; No way!

 

Ammatillinen koulutus kriisissä - kyllä on

Ammattikoulua ja muuta toisen asteen koulutusta puuhataan maksuttomaksi

Tutkimukset tukevat sitä seikkaa, että työelämään siirtyvä nuori ei tule pärjäämään työmarkkinoilla ilman ammattikoulutusta. Lukion maksuttomuus kuuluu saman keskustelun piiriin. Taatusti hyvä asia, siis vaikka ulottaa oppivelvollisuuskin toisen asteen opintoihin.

Terveisiä hallitukselle!

 

Tästä hallitus ei puhu:" 3 miljardin sote-säästölistalla vanhukset, vammaiset ja nuortenpsykiatria​."

-----------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

Kovat arvot vallalla. Vanhuksia on kotona ties missä kunnossa. Kotihoitajat juoksevat paikasta toiseen jatkuvan kiireen vallitessa. Vammaiset joutuvat pahimmassa tapauksessa muuttamaan avustetusta asumisesta muutaman vuoden välein kun kilpailutetaan palveluita.

Kopin tiputtaminen käy kalliiksi

Sosiaalisessa mediassa on päivitelty viime päivinä parikymppistä skeittari-Juusoa. Hän ei tee mitään. Haastattelun mukaan ei haluakaan tehdä mitään.

Juuson tilanne on hankala hänen itsensä ja koko yhteiskunnan kannalta. Juusoa tosin tuskin kannattaa lähteä yksinomaan syyllistämään tai moralisoimaan tilanteestaan, koska niin tuskin päästään parempaan kenenkään kannalta. Yksin ”niskasta kiinni” ottaminen tuskin toimii, vaikka toki Juusolla on vastuu itsestään ja omasta elämästään. Tie parempaan lähtee omasta motivaatiosta.

Painuisit vaikka metsään, työtön!

Kansanedustaja Susanna Koski (kok.) tarjosi eilen Ylen A-talkissa kultaisen vinkin kaikille suomalaisille työttömille. Hän kehotti työttömiä painumaan metsään, sillä siellä kasvaa rahaa. Kosken mielestä taloudellinen toimeliaisuus on kaikista tärkeintä, vaikka se ei tarkoittaisikaan työpaikkaa sen perinteisessä merkityksessä.

- Missä tahansa liikkuu ja katsoo ympärilleen, niin voi nähdä tekemätöntä työtä, mitä joku voisi tehdä. Riittää, kun istuu autoon tai junaan ja katsoo metsään, Koski tuumasi.

Kiusaaminen kitketään esimerkin voimalla

Koulut alkavat taas ja koulukiusaaminen puhuttaa. Suomessa, kuten monessa muussakin maassa, koulukiusaaminen on vaikeasti pois kitkettävä ongelma. Kiusaaminen ei ole koskaan kiusatun syytä. Kiusaaja etsii syyn mistä tahansa: sukupuolesta, terveydentilasta, seksuaalisesta suuntautumisesta, ihonväristä, ulkonäöstä, köyhyydestä tai puhetavasta. Koulukiusaaminen ei myöskään koskaan ole vaaratonta. Se aiheuttaa tutkitusti vakavia pitkäaikaisia psykososiaalisia vaikutuksia, pahimpana muun muassa itsetuhoajatukset, ahdistuneisuus ja masentuneisuus. Sillä on aina itsetuntoa heikentävä vaikutus.

Onko karjalaisuus Etelä-Karjalan valtti?

Etelä-Karjalan valtti on karjalaisuus – sanoo kansanmusiikin uranuurtaja Sari Kaasinen Imatralainen -lehden haastattelussa.

Toimituksen poiminnat

Julkaise syötteitä