vuojalamaggat Maasta se pienikin ponnistaa

Kaikki blogit puheenaiheesta Alexander Stubbin hallitus

Päättäväistä toimintaa

Virossa oli metsästäminen neuvostoaikana melko lailla erilaista kuin meillä Suomessa. Ennen metsästyskauden alkua kutsuu metsästysseuran puheenjohtaja jäsenet koolle ja tiedottaa: "Huomenna aamulla kello viisi lähdemme bussilla metsälle. Otamme mukaan aseet, koirat ja jokainen ottaa yhden pullon. Onko kysymyksiä?"

"Entä voisiko ottaa kaksi pulloa mukaan?"

"Viime kerralla otimme kaksi pulloa per nenä ja ammuimme vahingossa yhden koiran."

"No ei oteta koiria."

Hallitus unohti SWOT-analyysin

Jälkiviisaus on helpoin viisauden laji. Nyt ei ole kyse pelkästään siitä, ja koska tilanne on edelleen päällä, tyydyn pelkkään viisasteluun. Tilanteella tarkoitan hallitsematonta maahanmuuttoa Suomeen, lähinnä Lähi-idän suunnasta, joka alkoi todenteolla Ruotsin vastaisella rajalla elo-syyskuun 2015 vaihteessa.

Edustaja Tossavaisen tekstit ovat säälittäviä

Lukaisinpa taas kansanedustaja Tossavaisen Stubb-oksennuksen, oli muka kuunnellut pääministerin haastattelutuntia. Edustaja Tossavainen tuntee sääliä pääministeriä kohtaa, mitä ei herkästi uskoisi, kun  on lukenut hänen sadat sadattelut Stubbin tyhmyydestä ja saamattomuudesta.

Tuhon teihin ei ole varaa

Tieliikenteen osuus kaikesta kotimaan henkilöliikenteestä oli Liikenneviraston mukaan noin 93 prosenttia vuonna 2013. Loput 7 prosenttia kuljettiin junilla, linja-autoilla tai lentäen. Tästä huolimatta istuvat poliittiset päättäjät ovat jo useamman vaalikauden ajan antaneet tieverkkomme korjausvelan kasvaa yli miljardiin euroon. Tuolla summalla tieverkostomme saataisiin siis hyvään ja moderniin kuntoon, ei kuitenkaan mitenkään poikkeavaan ylikuntoon.

Noin vuoden jälkeen Suomeen

Aivan niin, lennän torstaina Helsinkiin. Poissa en ole ollut Suomesta aivan vuottakaan, mutta paljon on neidon helmoissa ehtinyt tänä aikana tapahtumaan. Suomen valtiovelka on kasvanut neljällä miljardilla eurolla, nousten huimaan 96 miljardiin euroon. Työpaikkoja maasta on kadonnut reilun 120 paikan päivävauhtia.

Sähköä komissaari Katainen

Alexander Stubb sanoo, että hänen hallituksensa on onneton ja nyt sitten vielä loppumetreillä tulee sähköstä kinaa. EU sanelee päästökaupan ehtoja ja siellä ex pääministerimme komissaari Katainen ei saa pitää kiinni Suomen edusta, mutta eihän se tarkoita, että pitäisi tehdä haittaakaan.

Jokohan jo ensi viikolla Alexander myöntää, että olisi kannattanut kaataa hallitus kesällä?

Demarit ovat varmasti saaneet tarpeeksi nyt tätä herkkua ja samoin kokoomus, joten keskustalle jää varsin hyvä ja vapaa kenttä valita hallituskumppaneita, mutta ongelmat eivät siitä somene.

Jäähyväiset metropolille?

Liikenne- ja kuntaministeri Paula Risikon eilinen ilmoitus, että kokoomus aikoo hallituksessa kaataa metropolihallinnon, ei yllättänyt, mutta oli vakava takaisku pääkaupunkiseudun kuntien yhteistyön kehittämiselle. Toivottaa on, että kun hallituspuolueiden puheenjohtajat kokoontuvat pääministeri Alexander Stubbin johdolla keskustelemaan asiasta, metropolin tulevaisuutta voitaisiin vielä kertaalleen harkita.

Mitä jos oppositio ja hallitus vaihdettaisiin vaalien jälkeen?

Tällä hetkellä Suomea nimellisesti johtaa sen yleisesti huonoimmaksi tunnustettu hallitus vuosikymmeniin. Stubbin hallitus on alusta asti ollut rampa ankka, jonka kaatumisen on estänyt vain vaalien läheisyys ja hallituspuolueiden epätoivoinen takertuminen "saavutettuihin etuihin". Huhtikuussa 2015 järjestettävissä vaaleissa on odotettavissa suuria kannatusmuutoksia, missä perinteiset hallituskuviot saattavat jäädä historiaan ja pitkästä aikaa Suomeen muodostuu yhden suuren puolueen ja kahden pienpuolueen väliin viiden keskisuuren puolueen joukko.

 

KD - hallituksen koulukiusaaja

Kokoomus ja demarit tekivät sen taas: antoivat kristillisten Päivi Räsäsen pitää itseään lujasti miehisistä genitaalialueistaan. Viimeisimpänä tapauksena pitkälle valmisteltu äitiyslain muutos, jonka tarpeellisuudesta ministerit (yhtä lukuun ottamatta) olivat vielä juhannuksen alla täysin yksimielisiä. Esitys oli myös täysin valmis annettavaksi eduskunnalle, mutta sitten Päivi ilmeisesti koki tärkeämmäksi torpata lapsen ja perheiden asemaa parantavan uudistuksen.

Välikysymys: Eurokriisin hoito ja Kreikan tilanne

Perussuomalaiset jätti eduskunnassa välikysymyksen hallituksen vastattavaksi. Asiasta kiinnostuneille olen alle kopioinut koko välikysymystekstin, koska siinä käydään läpi koko eurokriisin historia ja nykytilanne tavalla, josta muodostuu hyvä käsitys asiakokonaisuudesta:

Eurokriisin lyhyt historia

Toimituksen poiminnat

Julkaise syötteitä